bibu adrian

Liderul consilierilor liberali sibieni, Adrian Bibu  a anunțat astăzi că PNL și USR vor iniția pe 24 noiembrie procedura de selecție a unui nou Consiliu de Administrație la societatea de transport în comun Tursib SA.

Într-o postare pe Facebook Bibu explică în detaliu demersul:

“Am inițiat alături de colegii mei liberali și împreună cu Grupul USR din Consiliul Local Sibiu declanșarea procedurii de selecție a noului Consiliu de Administrație  (CA) al Tursib. Demersul nostru vine după ce luna trecută, în comisia de specialitate, nu am avizat proiectul de prelungire a mandatelor membrilor CA aflați în funcție. Lipsa avizului  a condus la retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Practic, pe 24 noiembrie, în Adunarea Generala a Actionarilor Tursib, Consiliul Local Sibiu va lua act de cererile de reînnoire a mandatelor celor aflați în funcție, dar va decide constituirea CA prin selecție și nu prin înnoire. Vom propune o comisie formată din cinci membri pentru selecția membrilor CA (condusa de un viceprimar)  și vom îndemna consilierii locali să facă propuneri pentru componență. Ulterior, comisia va realiza selecția membrilor Consiliului de Administratie pe baza legislației  privind guvernanța corporativă – Ordonanța de urgență a Guvernului nr.  109/2011  și Hotărârea Guvernului nr. 722/ 2016, precum și pe baza celei privind disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari”- scrie Adrian Bibu pe pagina sa de socializare.autobuz tursib

Liderul consilierilor PNL spune că simplul fapt că legea dă posibilitatea înnoirii  mandatelor membrilor CA nu este suficient pentru ca acest lucru să se întâmple.

“Ne dorim ca societățile municipale să performeze, iar una dintre condiții pentru ca acest lucru să se întâmple, este o  selecție reală la nivelul consiliilor de administrație.

Personal sunt absolut convins că acei membri CA care au performat pot obține mandate noi printr-o nouă selecție și nu așa cum s-a încercat, printr-o simplă cerere de prelungire”- afirmă Bibu în încheierea postării sale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu