Ce facem în weekend la Sibiu – Vizităm primul târg de ecoturism, mergem la film și la un atelier gastronomic

1.183

E weekend din nou, iar asta înseamnă că avem parte de două zile libere în care ne putem relaxa peste măsură! Nici în acest sfârșit de săptămână nu lipsesc activitățile și evenimentele interesante, astfel că sibienii sunt invitați să meargă la film, să viziteze primul târg de ecoturism din județ și să ia parte la un atelier gastronomic în muzeu.

Primul Târg de Ecoturism din județul Sibiu are loc până sâmbătă în Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA, între orele 10:00 – 18:00. Târgul va fi împărțit pe 3 secțiuni: cea expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în Sibiu; o secțiune comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale și demonstrații utile de folosire a acestora și o parte de conferință, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.

targ ecoturism 4

Tot sâmbătă are loc în Muzeul Astra din Sibiu un atelier gastronomic inedit. Acesta are ca scop prezentarea tradiției culinare din această perioadă premergătoare Crăciunului. Trei gospodine din Sebeșu de Jos vor pregăti sărmăluțe de post, folosind varză acră scoasă din butea de varză. Pe lângă sarmale de post făcute în ceaun, vizitatorii vor putea gusta și din preparate ca poame uscate sau zamă de bou. În cadrul atelierului gastronomic vor fi folosite ustensile arhaice, tocmai pentru a recrea atmosfera specifică a satului românesc de demult. Gospodarie de bostinari lumanarari Sebesu de Jos judetul Sibiu

Cele mai tari filme de văd la CineGold în Promenada Sibiu. „A fost odată-n Soho”, „Regele Richard”, „Spirala” se văd în mall-ul de la Sibiu. Iar dacă n-ați văzut „Venom” sau „Dune” încă, o mai puteți face și în acest weekend. Programul complet al filmelor îl găsiți pe cinegold.ro.

filme cingeold nov

Cei mici pot merge împreună cu părinții, în weekend, la Teatrul „Gong”, la spectacolul „Sarea-n bucate”. Prețul unui bilet este 12 lei, spectacolul fiind recomandat copiilor de peste 3 ani.

Plimbările în aer liber sunt mereu binevenite. Parcul Sub Arini, muzeul în aer liber și centrul orașului arată superb în această perioadă. În Piața Mare a fost instalat bradul și căsuțele pentru târgul de Crăciun, atmosfera feerică simțindu-se în aer.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.