FOTO: Două vulpi și-au făcut culcuș în Ștrand – Oamenii cer ajutorul autorităților – „Sunt bolnave rău”

2.248

Vulpile își fac din ce în ce mai des simțită prezența în municipiul Sibiu. Acestea vin în oraș pentru a căuta mâncare, cel mai des putând fi observate în zona tomberoanelor din cartierele de blocuri din oraș. De aproximativ un an de zile, în cartierul Ștrand, două vulpi și-au făcut culcuș. S-au obișnuit cu oamenii și nu se sperie atunci când îi văd. Localnicii cer însă ajutorul autorităților fiindcă, deși par domesticite, ele sunt animale sălbatice și pot fi imprevizibile.

Vulpile trăiesc de mai bine de un an în cartierul Ștrand din Municipiul Sibiu. Periodic, cititorii Ora de Sibiu semnalează prezența acestora pe raza orașului. Vulpile s-au perindat și prin cartierele Terezian și Tineretului, iar în august, una a fost zărită și în comuna Șelimbăr. VEZI AICI DETALII

Cel mai des pot fi observate însă în cartierul Ștrand. Oamenii din zonă cer ajutorul autorităților să le prindă. Animalele sunt slăbite și, cel mai probabil, bolnave.

vulpe strand sibiu
Sursa: Facebook/Cartier Ștrand Sibiu

„Sunt două vulpi în Ștrand, le-am văzut de multe ori pe Gorjului și în fața blocului unde stau cum scormoneau prin gunoaie. Mă interesează să știu dacă s-a sunat la protecția animalelor sau cei ce se ocupa să le poată lua să le dea drumul în pădure. Sunt pline de rabie și sunt bolnave rău, se vede pe ele și îmi este milă de ele”, a scris o sibiancă în grupul de Facebook Cartier Ștrand Sibiu.

Chiar dacă prezența vulpilor este inedită pe străzile orașelor, specialiștii atrag atenția și recomandă să păstrăm distanța față de ele și față de animalele sălbatice în general. Vulpile pot fi imprevizibile și astfel pot transmite boli, precum rabia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Carcotel scrie

    No hai cu milita animalelor, sa vad cum le protejati si le salvati fara sa puneti in pericol viata cetatenilor.

  2. Dan scrie

    Sărmana „tanti” îngrijorată de starea vulpilor. A stat ea asa …și a diagnosticat din prima ca sunt pline de rabie. Nu știe diferența dintre râie și rabie. Pana sa scrie la ziar se interesa direct la protecția animalelor. Oricum, sa fie liniștită, acțiunea „ursuletul” se va aplica și acestor jivine. Suntem experți la a face rău.auzi aici „oamenii ingrijorati”

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.