Grupul elvețian Polycontact Hermannstadt SRL se extinde cu o nouă fabrică în Ocna Sibiului

2.953

După o primă investiție în anul 2015 într-o unitate de producție de peste 3.500 mp în Ocna Sibiului grupul elvețian a decis în acest an să continue investiția începută cu câțiva ani în urmă cu o nouă facilitate de producție care va însuma de data această peste 4.700 mp . Proiectele noi câștigate și implementate în serie, dezvoltarea ariilor de producție: electronică, optică, iluminat, testare, creșterea treptată a numărului de angajați de-a lungul celor 5 ani, suportul necondiționat oferit de către partenerii și fondatorii  elvețieni au dus la extinderea locației din România, Ocna Sibiului: Polycontact  Hermannstadt SRL    

Potrivit planului curent, Polycontact Hermannstadt urmează să atingă limitele de capacitate în anul 2024, cu aproximativ 500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 40 milioane de euro. Cu o suprafață totală de peste 8.000 mp la finalul investiției, compania elvețiană își va consolida mai departe poziția de cel mai mare angajator al orașului Ocna Sibiului.

Grupul Polycontact este un furnizor hi-tech în industria auto, care dezvoltă și produce întrerupătoare ”switch-uri” și senzori pentru mari producători germani de automobile: Daimler, Audi, VW, Porsche şi BMW. Gama larga de produse oferite cuprinde switch-uri, senzori fără contact şi soluții complexe de sistem, dezvoltând de curând și zona de electronică, optică și iluminat.

Andrei Ciuclea, Chief Operațional Officer al companiei
Andrei Ciuclea, Chief Operațional Officer al companiei

Intenţia companiei este de a îmbunătăţi capacitatea concurențială pe piaţa europeană prin locaţia competitivă de producție din România. Un număr generos de locuri de muncă, echipamente automate și semiautomate de ultima generație, condiții de funcționare la standarde ultramoderne vor fi printre avantajele câștigate prin construcția noii fabrici,  declară Andrei Ciuclea, Chief Operațional Officer al companiei.        

Claudiu Presecan
Claudiu Presecan, CEO Polycontact

Angajații Polycontact sunt și vor rămâne resursa noastră cea mai importantă, de încredere, pe care conducerea companiei va continua să o pună în valoare prin diferite pachete atractive salariale și motivaționale. Pentru noi este foarte clar, angajații Poly sunt cei care susțin business-ul, sunt imaginea companiei noastre, fiecare dintre colegii noștri aduce valoare adăugată prin implicare și seriozitate, valori dobândite împreună printr-o cultură organizațională sănătoasă și stabilă, ce are la bază Respectul, Comunicarea, Implicarea și foarte important, onorate de ambele părți angajat-angajator, declară Claudiu Presecan, CEO Polycontact.        

Policontact fabrica
Polycontact Hermannstadt SRL în 2015
Polycontact fabrica1
Polycontact 2021

 

Stabilitatea companiei este confirmată și resimțită de angajați prin procentul scăzut al fluctuației de personal sub 1% cât și prin procentul ridicat de peste 85% extras din analiza internă privind satisfacția la locul de muncă.

„Vom continua să dezvoltăm programe profesionale de interes pentru “Poly people”, să organizăm evenimente împreună, să rămânem la fel de flexibili și deschiși noilor provocări chiar și odată cu creșterea numărului de angajați prin extinderea noii fabrici, obiectivul nostru rămâne neschimbat, respectarea culturii organizaționale cu care am fost obișnuiți.” declară Andreea Păiș, Manager Resurse Umane.

Pe lângă noua construcție, a fost demarat un alt nou proiect ce are în vedere programul de finanțare Electric Up, pentru un sistem fotovoltaic 27 kWp – 100 kWp, pentru producerea de energie electrică destinată consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic National cât și cel puțin o stație de reîncărcare a vehiculelor electrice și hibrid de cel puțin 22 kW, cu minimum două puncte de încărcare.

Noua fabrica
Polycontact, a doua fabrică, în continuarea celei existente

Lucrările la noua fabrică vor începe în cursul lunii Noiembrie 2021 și vor fi finalizate la mijlocul anului 2022. Investiția se va ridica la un total de peste 42.500.000 RON și va fi finanțată din fonduri proprii cât și prin accesarea de fonduri Guvernamentale, prin HG nr. 804/2017.

Calitatea construcției si respectarea time-plan-ului sunt garantate și susținute de colaborarea cu Optima Grup in calitate de consultant și manager de proiect și Conlan Grup ca și firma de construcții.

Polycontact elvetia
Polycontact AG- firma mamă din Elvetia

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Alex Edei scrie

    O firma serioasa, cu o conducere profesionista si cu angajati bine pregatiti care isi respecta meseria. Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.