Nicolae Ciucă: „Pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 de lei, alocațiile copiilor vor crește la 243 lei, iar salariul minim la 2.550 lei”.

Impactul bugetar depășește 13 miliarde de lei.

„Au fost stabilite următoarele elemente: va crește pensia minimă de la 800 la 1000 de lei, o să fie indexate pensiile cu 10%, pentru cei care au un cuantum între 1000 și 1600 de lei, se va acorda un cuantum de indemnizație de 1200 de lei, de la începutul anului viitor, doar pentru anul viitor. Cei care au pensie mai mare de 4000 de lei, nu o să mai fie scutiți de plata CASS-ului. De asemenea, se va acorda cea de-a 13 indemnizație pentru persoanele cu handicap. Pentru copiii între o zi și doi ani se va asigura plata a 600 de lei lunar, iar alocația va crește la 243 de lei. De asemenea, salariul minim va crește la 2550”, a anunțat Nicolae Ciucă.

El precizează că impactul bugetar total va fi de 13,6 miliarde de lei.

„Urmează ca prin măsurile care o să fie asigurate în tot ceea ce înseamnă colectarea taxelor și partea de dublare a redevențelor să se găsească soluții, plus celelalte măsuri fiscale, care o să fie. Fără taxă pe lux, nu o să fie crescute taxele. O să rămânem pe cotă unică și, de asemenea, asigurăm pe toată lumea că o să alocăm 7% din PIB”, conchide Ciucă.

Declarațiile acestuia, care este susținut de PNL pentru a deveni premier, au fost făcute după negocierile cu UDMR și PSD.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.