cod galben vant munte
FOTO arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un Cod galben de vânt puternic și valabile pentru mai multe localități din județul Sibiu.  

 

Astfel, în mai multe zone din Sibiu , mai ales la munte (peste cota 1800 m),  se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 80…90 km/h. Atenţionarea este valabilă până la ora 18:00.

De asemenea și Covasna (zona de munte) și Braşov (zona de munte de peste cota 1800 m) sunt afectate de codul galben de vânt puternic.

Totodată, până la ora 15:00, în judeţul Dolj (Calafat, Băileşti, Dăbuleni, Poiana Mare, Moţăţei, Sadova, Călăraşi, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Galicea Mare, Desa, Bistreţ, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Bechet, Afumaţi, Goicea, Giurgiţa, Urzicuţa, Gângiova, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiaşi, Siliştea Crucii, Măceşu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceşu de Jos, Cârna) intensificările vântului vor atinge viteze ce vor depăşi la rafală 55…60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns