Localnici din Brateiu fugiți din carantină, prinși în filtru la Mediaș – Alte zeci de persoane amendate sâmbătă

522

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Sâmbătă au fost amendate mai multe persoane fiindcă nu au respectat măsurile anti-covid. O femeie și un bărbat din Brateiu au fost sancționați după ce au fugit din carantină și au fost prinși în filtru la Mediaș.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei, din care:

– 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicate unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Jina, unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din localitatea Brateiu și unei femei în vârstă de 46 de ani, tot din localitatea Brateiu. Cei doi localnici din Brateiu au fost depistați de către polițiștii Biroului Rutier Mediaș pe raza municipiului Mediaș, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală.

– 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară;

– 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În data de 20 noiembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 328 de certificate verzi, 30 de persoane și 25 de operatori economici. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 3000 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și neprezentarea certificatului verde.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.