VIDEO FOTO: Protest în Piața Mare împotriva vaccinării și certificatului verde – „Stop psihoza”

2.034

Peste o sută de persoane au luat parte, duminică, la un protest în Piața Mare din municipiul Sibiu. Oamenii au strigat lozinci, au cântat, au încins o horă și au dezbătut diverse subiecte pe teme politice, economice și sanitare. Manifestanții au protestat vreme de peste două ore în ciuda temperaturilor scăzute.

Protest în Piața Mare împotriva vaccinării și certificatului verde – „Stop psihoza”

protest pta mare 4624 scaled

Protestul a început duminică, în jurul orei 16. Zeci de persoane, împărțite în grupuri, s-au alăturat pe parcurs manifestanților aflați în centrul urbei de pe Cibin. În total, aproximativ 120 de persoane au luat parte la protest.

Manifestanții au venit cu pancarte pe care au notat diverse mesaje, „No green pass”, „Nu obligativității vaccinării”, „Stop certificat QR digital! Stop dictatura medicală”, „Când te supui pentru ca abuzurile să înceteze, ele continuă tocmai pentru că te supui”, „Eu sunt o ființă liberă și suverană cu drepturi depline”, „Refuz abuzul și discriminarea” sunt doar câteva dintre ele.

protest pta mare 9247 scaled protest pta mare 9246 scaled protest pta mare 9234 scaled protest pta mare 9226 scaled protest pta mare 9225 scaled protest pta mare 9223 scaled

„Ei nu au reușit să izoleze virusul (…) dar ei vin cu această vaccinare obligatorie. Pandemia se va opri odată cu încetarea vaccinării, realizarea de autopsii în cazul morților suspecte. Dacă se fac autopsiile se vor observa că se fac coagulări de sânge, tromboze, se pot face biopsii. Este vorba despre o abordare științifică. Nu putem trata morții ca pe niște gunoaie. Aveți dovezi că s-a izolat coronavirusul? Aveți poză cu coronavirusul? Dacă nu au reușit să-l izoleze, eu nu cred că există coronavirus. Testarea e o caterincă. Creatorul testului PCR a spus că el nu poate constitui metodă de diagnostic (…)”, spune Doru Apostol, organizator protest.

Mulți dintre participanții la protest erau susținători ai partidului AUR. Aceștia au venit cu steaguri la manifestare.

protest pta mare 4592 scaled

La protest a luat parte și părintele Cătălin Dumitrean. dumitrean protest

Mulți dintre participanți au spus că nu sunt de acord nici cu modul în care anul acesta se va face accesul la Târgul de Crăciun. „Nu mi se pare normal să mi se impună să intru cu certificatul verde. Copiilor li se iau toate bucuriile, ar fi vrut să meargă la târgul de crăciun și acum nu mai pot. Și în plus, căsuța lui Moș Crăciun au transformat-o în centru de vaccinare. Ce exemplu este ăsta pentru copiii noștri? Ce le spunem? Că Moș Crăciun nu mai aduce cadouri, aduce vaccinuri”, a spus o femeie.

Protestatarii au spus că intrarea la magazin, în mall sau în bibliotecă în baza certificatului verde le îngrădește drepturile.

protest pta mare 4598 scaled protest pta mare 9256 scaled

protest pta mare 9255 scaled protest pta mare 9243 scaled protest pta mare 9252 scaled

Protestul a avut, pe lângă o componentă sanitară, și o componentă politică. La microfon a răsunat „Jos Arafat!”, „Jos Cîțu” și „Jos Iohannis”. Protestatarii au abordat și teme economice. S-a vorbit în Piața Mare și despre scumpirea alimentelor de baza, a gazului, curentului și carburanților.

protest pta mare 9277 scaled protest pta mare 9272 scaled protest pta mare 9269 scaled protest pta mare 9268 scaled protest pta mare 9267 scaled

Nu au existat incidente la protest și nu s-au împărțit nici amenzi. Echipele Jandarmeriei prezente la fața locului au stat deoparte, înconjurând mulțimea. Chiar dacă majoritatea protestatarilor nu au purtat mască de protecție, aceștia nu au fost sancționați. Jandarmii au precizat însă că i-au surprins în imagini pe cei care nu au avut mască și urmează să-i identifice luni. S-a ajuns la această decizie „pentru a nu-i instiga la conflict”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
 1. Tichindelean+Virginia scrie

  Trebuie amendati, legea e pentru toti! Sunt niste iresponsabili, egoisti si prost informati! Asta este! Sa plateasca!

  1. Avem drepturi scrie

   Iohannis a fost mai zilele trecute fără masca in Piata Mare si nu a mai primit nicio amenda. Despre ce vorbim?
   Si ce e masca asta, o cârpă made in China care vedem ca face sa fie val după val, care nu are niciun studiu care sa ateste ca apara de Covid, ba chiar scrie pe cutia ca nu e pt virus.. cand o sa fii obligat tot la câteva luni sa mai faci o doza ca altfel viata pe baza de cod ti se blochează.. Poate o sa gândesti mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.