Se majorează salariile angajaților din primăria Sibiu – Creșterea este de peste zece la sută

867

Angajații Primăriei Sibiu vor primi salarii mai mari. Consiliul Local va aproba în ședința din luna noiembrie majorarea salariilor cu 10,9 procente. Motivațiile sunt creșterea inflației și plecările din instituție.

Ultima modificare a salariilor funcționarilor din Primăria Sibiu a avut loc în ianuarie 2020. De atunci, rata inflației a crescut, motiv pentru care veniturile trebuie corelate cu aceste schimbări economice.

”Rata inflatiei cumulată pentru perioada ianuarie 2020 – octombrie 2021 este de 9,2% (doar pentru luna octombrie fiind în procent de 1,8%). Din acest considerent estimăm că si pentru luna noiembrie rata inflatiei va creste cu aproximativ 1, 7 %. Factorii de ordin economic, inclusiv cerinţele dezvoltării economice, productivitatea muncii,
evoluţia indicelui preţurilor de consum, creşterea economică, creşterea câştigului mediu şi interesul care există pentru a realiza şi a menţine un nivel ridicat al forţei de muncă, constituie o premisă solidă pentru resetarea sistemului salarial”, este una dintre motivațiile creșterii salariale din cadrul Primăriei Sibiu.

În plus, prin majorarea salariilor se speră ca fluctuația de personal să scadă.

”Prin aprobarea prezentul proiect de hotărâre se va da prevalenţă principiului stabilit de legiuitor pentru stabilirea salariilor la nivelul UAT-urilor. Totodată, efectele preconizate ca urmare a creşterii salariilor de bază ale personalului din cadrul autorităţii Municipiul Sibiu se prefigurează a fi următoarele :
1. reducerea fluctuaţiei de personal, având în vedere ca în perioada 2020- 2021, un număr de 204 de persoane au plecat din instituţie (la nivel de UAT), astfel că rata fluctuaţiei a ajuns la un procent de 13, 74%.
2. eliminarea discrepanţelor salariale raportat la alte instituţii publice de acelaşi rang cu cel al Municipiului Sibiu pentru funcţii similare, ceea ce va determina stimularea performantei profesionale a angajaţilor prin acordarea unui nivel salarial care să satisfacă nevoile de bază.
3. nu în ultimul rând, oferirea unui pachet salarial atractiv, va atrage personal specializat în sectorul bugetar, fapt ce va contribui la creşterea calităţii serviciului public oferit, ceea ce va impacta în mod direct cetăţeanul şi percepţia acestuia faţă de instituție”, se arată în proiectul supus aprobării Consiliului Local.

Majorarea salarială va crește bugetul pentru salarii cu 10,663,085 de lei.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Anonim scrie

    RUSINE!!!!!! primiti bani ca sa tratati cetatenii cu o sila si nepasare fara limite

  2. Sibian scrie

    Oricum salariile la stat erau mai mari decat la privat, trebuie mentinuta diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.