Ludovic Orban și 15 parlamentari au demisionat din PNL – Printre ei și sibianul Constantin Șovăială

780

Printre demisionari se află Ionel Dancă şi Adrian Oros, dar și deputatul sibian, Constantin Șovăială. Acesta din urmă a acuzat că actuala echipă „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid „nefrecventabil”.

”În Biroul Executiv al PNL avem două sibience. Degeaba. Pentru ele nu au contat până mai ieri cele 100.000 de voturi ale sibienilor la ultimele alegeri. Avem sibieni în Guvern și în conducerea Senatului. Unii au vorbit în ultimul moment, când le-a fost clar că nu vor mai fi la „masa decidenților”. Degeaba. Răul a fost deja făcut. PSD a pus ghearele pe putere și pe PNL. Eu îmi dau demisia din PNL”, spune deputatul sibian, Constantin Șovăială.

Foştii miniştri ai Muncii şi Agriculturii Violeta Alexandru şi Adrian Oros au criticat politica actualei conduceri a PNL de asociere cu PSD, pe care au calificat-o drept „greşită”.

„Politica este o chestiune de încredere. Dacă prea mulţi din actuala conducere a PNL cred că poţi să-ţi baţi joc de încrederea oamenilor în tine, atunci când te uiţi în ochii lor şi le spui că tu le ceri votul pentru a învinge PSD, greşesc şi vreau să le transmit cu fermitate acest lucru. Din păcate, calcă în picioare munca atâtor liberali care au fost pe stradă şi le-au cerut oamenilor încrederea în PNL. În ceea ce ne priveşte, nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor în noi, suntem oameni care am făcut campanie în stradă şi care le-am promis românilor că-i scăpăm de PSD. Al doilea motiv pentru care am decis să-mi dau demisia este pentru că am observat în PNL prea multă laşitate”, a declarat Violeta Alexandru, care i-a chemat alături pe toţi liberalii „cu curaj” şi „coloană vertebrală”.

Alexandru Oros a spus că şi-a depus demisia ‘cu tristeţe’, motivul fiind acela că actuala echipă de conducere, „care a confiscat, care a pus ghearele pe PNL, a transformat acest partid din cel mai onorabil partid de pe scena politică românească în cea mai izolată şi nefrecventabilă formaţiune politică”.

„Practic, au călcat în picioare atât istoria, cât şi tradiţia PNL, dar şi speranţele şi promisiunile făcute oamenilor atunci când, anul trecut, au votat o coaliţie de dreapta care să dezvolte România. Practic, au aruncat la picioarele PSD atât PNL, cât şi România”, a susţinut Oros.

Ludovic Orban a precizat că a demisionat din PNL pentru că a rămas loial oamenilor care şi-au pus speranţele în acest partid, în care acum şi-au făcut loc ‘minciuna’, ‘prostia’, ‘trădarea’, ‘laşitatea’.

„Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL, şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat – minciuna, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică”, a afirmat Orban.Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Pe 26 octombrie, Orban a plecat din grupul PNL de la Camera Deputaţilor, devenind parlamentar neafiliat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.