Noua coaliție își arată colții – Începe procedura de revocare a Ancăi Dragu din fruntea Senatului

316

PSD, PNL și UDMR demarează procedura de revocare din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Senatorii celor trei formațiuni invocă prevederi din Constituție, Regulament și o decizie a Curții Constituționale.

„Este un singur punct pe ordinea de zi a plenului, convocat la ora 12.00, anume revocarea președintelui Senatului. Este un punct care ține cont de realitatea politică la acest moment, de actuala configurație politică”, anunță Alina Gorghiu.

Ea spune că nu este „vreo pedeapsă, vreo sancțiune” pentru Anca Dragu.

„Este o chestiune firească, de normalitate – atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică e democratic ca acea majoritate să-și poată desemneze șeful Senatului sau al Camerei Deputaților. Am invocat articolul 64 din Constituție, Regulamentul Senatului, am invocat o decizie foarte importantă a CCR, decizia 601”, conchide Gorghiu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni seara că va candida pentru șefia Camerei Deputaților, în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, va candida pentru funcția de președinte al Senatului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.