Șeful DSP Sibiu – ”Dacă la Târgul de Crăciun se respectă restricțiile nu se va închide”

944

Organizarea Târgul de Crăciun din Piața Mare se află pe ultima sută de metri, asta în condițiile în care în marile orașe ale Europei astfel de manifestări sunt anulate din cauza creșterii numărului de infectări cu covid 19. La Sibiu însă rata este în continuă scădere și cel puțin acum, târgul rămâne „în picioare”. Și așa va fi, după spusele directorului DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică sunt cei care avizează manifestările publice din această perioadă, specific vorbind aici de Târgul de Crăciun de la Sibiu. Trebuie menținute anumite restricții, care dacă sunt respectate, spune Lucian Blăguțiu, Târgul din Piața Mare nu este în pericol de a fi închis. ”Dacă se respectă măsurile de siguranță nu se închide, nu există acest pericol. Mai mult, eu zic că dacă se respectă aceste lucruri Târgul în sine nu va duce la creșterea incidenței la Sibiu. Dar, să nu vorbim despre lucruri care nu s-au întâmplat și nu știm cum vor evolua”, spune directorul DSP Sibiu.

TÂRGUL DE CRĂCIUN SE VA DESCHIDE PE 26 NOIEMBRIE. VEZI AICI DETALII 

Accesul la Târgul de Crăciun din Piața Mare se face pentru 30% din capacitatea locației, respectându-se ,5 metri pentru fiecare persoană. Se intră cu certificat de vaccinare sau cel care atestă că vizitatorul se află în perioada de 180 e zile post infectare. Masca este obligatorie.

Vor și alții

La DSP Sibiu vor veni zilele următoare și alte solicitări de avizare a Târgurilor de Crăciun. ”Am discutat cu președintele Asociației Primarilor din județ care m-a întrebat despre procedurile de avizare. Am înțeles că se mai dorește organizarea de târguri și în late localități, așteptăm cererile.nu există un termen anume pentru a fi depuse. Dar, restricțiile valabile la Sibiu se vor impune și în alte localități, indiferent de rata de incidență”, spune Lucian Blăguțiu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.