Decizie – Doi decembrie, prima zi în care elevii fac teste de salivă în școli

461

Joi, 2 decembrie va fi prima zi în care testele pe bază de salivă de depistare a infecțiilor cu Covid-19 vor fi folosite în școli, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, propus pentru un nou mandat.

Potrivit lui Cîmpeanu, termenele de livrare de către furnizori a acestor teste către IGSU, autoritatea care a semnat contractele, sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat.

„Astăzi am fost informați că va exista o zi de intarziere, ele vor ajunge de la furnizor la IGSU măine ,25 noiembrie. Am fost asigurat că în termen de 24 de ore vor face ca aceste teste să ajungă în școli. Joi, 2 decemrie va fi prima zi in car aceste teste vor fi folosite in scoli”, a afirmat Cîmpeanu, în cadrul audierilor pentru un nou mandat de ministru, la comisiile parlamentare.

Ministerul Sănătății a transmis vineri noua instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Descarcă aici documentul cu instrucțiunea MS privind testele de salivă

Instrucțiunea include și o anexă reprezentând formularul de consimțământ pentru părinți.

  • Elevilor li se vor înmâna vineri două teste pentru săptămâna ce urmează, indiferent dacă se vor face la școală sau acasă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.