udeanu aft
Sursa foto: Facebook AFT

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu aduce un ultim omagiu colonelului Gheorghe Udeanu care s-a stins din viață. Acesta a fost comandant de pluton și de companie elevi și, după trecerea în rezervă, timp de zece ani, a continuat să fie profesor universitar, îndeplinind, o perioadă, funcția de prorector. 

„Cu profund regret în suflet, comunitatea academică militară sibiană face cunoscută înrolarea în Armata Cerurilor a col. (rz.) prof. univ. dr. Gheorghe Udeanu, ofițer de excepție, profesor plin de har, excelent colaborator și comandant cu o mare forță morală.  Principial și tenace, a fost un lider care a respectat cu sfințenie regulile și principiile sistemului militar, reușind să fie un exemplu demn de urmat pentru subordonații săi prin ceea ce a oferit: corectitudine, disciplină, minuțiozitate, angajament, stăruință și răbdare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a AFT Sibiu. 

Col. (rz.) prof. univ. dr. Gheorghe Udeanu a absolvit Școala militară de ofițeri activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în anul 1977, iar pe parcursul evoluției în carieră și-a intersectat destinul cu cel al instituției noastre de două ori. Prima dată, începând cu anul 1979, timp de cinci ani, în calitate de comandant de pluton și de companie elevi, iar cea de-a doua oară, începând cu anul 2008, când, pentru un an de zile a condus destinele academiei, în calitate de comandant. După trecerea în rezervă, în perioada 2009-2019, a continuat să ne fie alături în calitate de profesor universitar, îndeplinind, pentru o perioadă, și funcția de prorector și locțiitor al comandantului pentru probleme de învățământ.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns