Raluca Turcan despre o eventuală excludere din PNL – ”Nu există niciun temei statutar”

561

Președinta PNL Sibiu și totodată ministru interimar al Muncii, Raluca Turcan, nu se așteaptă să fie exclusă din partid după ce l-a atacat pe Florin Cîțu, spunând că „este dispus să joace la poker până și banii de pensii”, nu se așteaptă să fie exclusă din partid.

„Am spus lucrul acesta în interior, de altfel din interiorul partidului au apărut în spațiul public declarații mult mai tăioase decât ceea ce am spus eu. Însă mi s-a părut corect ca, dacă am ceva de spus, să spun în interiorul partidului”, a declarat marți seara Raluca Turcan, la Digi24.
Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă, ea a răspuns: „În mod normal nu, nu există niciun temei statutar”.
Întrebată de asemenea despre afimația potrivit căreia „s-a negociat în genunchi” cu PSD, Raluca Turcan a spus: „Discuția este mai delicată, mâine încep audierile pentru formarea unui nou cabinet și acesta în proporție de 99,9% joi va fi votat, cred că e foarte valoros pentru oameni să înțeleagă că suntem în punctul în care România să capete stabilitate guvernamentală, să se încheie toată tensiunea politică. (…) Dacă ne uităm la aritmetica guvernamentală, cifrele sunt clare, artitmetica ne arată că nu s-a câștigat politic pentru PNL mai mult decât a fost înainte, dacă privesc spre ceea ce se întâmplă în afara scenei politice, că avem o criză saniară, că avem o iarnă dificilă, atunci aș putea să cer aceeași îngăduință și să aștept rezultatele”.
Ea a fost întrebată și despre banii de pensii. „Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, arată Turcan în mesajul pe care l-a adresat luni colegilor de partid.
„Faptul că astăzi s-a anunțat că după învestirea Guvenului, în prima ședință se va realiza rectificarea bugetară și se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii și a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile și alocațiile confirmă tot ceea ce am spus”, a spus marți Raluca Tucan.
Ea susține că „nu își propune nimeni să-l schimbe pe Florin Cîțu” și că acesta este de doar două luni președinte al PNL și că „are timp suficient să confirme”.
Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, a lansat luni un mesaj critic la adresa echipei de negociere cu PSD. „V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Echipa de negociere a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD”, a transmis Turcan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.