SURSE – PSD va avea prefect la Sibiu – Cătălin Stanciu, favorit să preia funcția

4.581

Noua coaliție de guvernare schimbă jocurile și la nivel local. PNL-istul Mircea Crețu, actualul prefect al județului Sibiu, ar fi cu bagajele deja făcute pentru a ceda locul unui PSD-ist. Surse spun că favorit ar fi Cătălin Stanciu, președintele PSD al filialei municipale. Acesta însă nu a confirmat informația.

Conform G4media, funcțiile de prefecți ar fi fost deja împărțite în funcție de culoarea politică a deja președinților de Consilii Județene. Astfel, județele care au la CJ președinți liberali vor avea prefecți PSD și invers. Conform acestui algoritm, Prefectura Sibiu ar urma să fie condusă de un membru PSD, pentru că Daniela Cîmpean, PNL, se află la al doilea mandat în fruntea Consiliului Județean.

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu nu a dorit să comenteze pe acest subiect. ”Sunt la comisii, nu pot vorbi acum despre asta. Voi veni la Sibiu și se va discuta într-o conferință de presă”, a fost răspunsul.

Încă prefectul județului, Mircea Crețu, s-a ferit de la comentarii. ”Nu e cazul să discutăm despre asta acum. Când va fi momentul veți afla”, a spus acesta. Mircea Crețu a fost numit în funcție în martie 2020.

cretu
Mircea Crețu

Surse însă susțin că Prefectura Sibiu va fi condusă de cineva din cadrul PSD și s-ar cunoaște deja și numele viitorului prefect. Acesta ar fi Cătălin Stanciu, actual consilier local și președinte al filialei municipale a PSD. Dar, din nou, fără comentarii pe subiect. ”Chiar nu cunosc subiectul, nici la municipiu, nici la județ nu știu să se fi discutat despre asta. Cel mai bine știe președintele Trif. Am auzit că aș fi adus în discuție, dar oficial nu mi s-a comunicat nimic. Nu am ce comenta, că ar fi așa…dacă și cu parcă….”, a spus Stanciu pentru Ora de Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.