Controale la magazinele Kaufland din Sibiu – Gardurile au fost înlăturate

3.850

Gardurile de la magazinele Kaufland din Sibiu și Șelimbăr, montate pentru a separa clienții vaccinați de cei nevaccinați, au fost înlăturate în urma unor controale făcute de ISU Sibiu.

Specialiștii din Inspecția de Prevenire a ISU Sibiu a făcut joi patru controale la magazinele Kaufland de pe raza municipiului Sibiu și comunei Șelimbăr. Au fost înlăturate toate gardurile care blocau căile de evacuare în cazul unui incendiu. ISU Sibiu nu a aplicat însă nicio sancțiune.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU GARDURI AMPLASATE ÎN CENTRUL COMERCIAL

„Specialiști din Inspecția de Prevenire au efectuat în cursul zilei de astăzi patru controale tematice în care a fost verificată exclusiv menținerea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametri la care au fost proiectate şi realizate în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, vă informăm că pe perioada controalelor, neregulile privind reducerea dimensiunilor/blocarea căilor de evacuare au fost înlăturate cu celeritate. Nu au fost aplicate sancțiuni”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

garduri kaufland 131320 1

În scopul prevenirii producerii unor situații de urgență în interiorul supermarketurilor și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor, după cum urmează:

  • păstrarea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate
  • căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, se marchează cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu.
  • este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.
  • în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.

Vă reamintim că retailerul Kaufland a montat garduri în magazinele din Sibiu. Decizia controversată a fost luată pentru a separa clienții vaccinați de cei nevaccinați. Practic, pentru a restricționa accesul persoanelor în magazinele neesențiale din galeria comercială, în supermarket au fost montate garduri metalice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Lexus scrie

    Bravo ISU. Trebuiau si amendati….ca au de unde…..

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.