Reacția directorului de la Drumuri și Poduri Sibiu – ”Am ajuns în funcție datorită profesionalismului, nu a politicii și familiei”

3.665

Scandalul numirii pe funcție a directorului SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, este departe de a fi terminat. Acesta spune că a ajuns în această funcţie datorită profesionalismului, nefiind avantajat de faptul că este fiul primarului liberal din comuna Gura Rîului, aşa cum a spus liderul consilierilor USR, cel care a acuzat miercuri Consiliul Judeţean de politizarea societăţii (DETALII AICI).

„În octombrie 2020, ca urmare a unui concurs de selecţie efectuat cu respectarea tuturor prevederilor în vigoare, având la bază principii de transparenţă şi profesionalism am fost selectat pentru ocuparea postului de director Producţie. Competiţia a fost publică şi este în continuare deschisă pentru toţi cei care îşi doresc”, a afirmat directorul Ioan Călin, anunță Agerpres.
Liderul consilierilor judeţeni ai USR, Adrian Echert, a făcut referire la faptul că actualul director al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, este fiul primarului PNL din Gura Rîului.
CITIȚI ȘI: Daniela Cîmpean respinge acuzațiile USR Sibiu, legat de faptul că ar fi ”uns” director la Drumuri și Poduri pe fiul unui primar liberal
„Să ne amintim că director la Drumuri şi Poduri SA a fost doamna Răcuciu Emilia, soţia primarului PNL din Sălişte, iar acum director este Călin Ioan, fiul primarului PNL din Gura Râului. Membrii actuali ai CA Drumuri şi Poduri sunt Ganea Radu Ioan (care este şi şeful serviciului de achiziţii al CJ), Branga Lucian Ioan Florin (despre care am găsit că a fost consilier judeţean PNL) şi Florea Petru (fost candidat din partea Pro România la preşedinţia CJ în alegerile din 2020). Mă sperie gândul noului USL şi ‘foamea’ de control şi acaparare a întregului stat începând de la nivel naţional. Şi mă mai înspăimântă şi realitatea că PNL Sibiu nu este diferit de PNL naţional şi că este chiar un susţinător al lui Cîţu şi al politicii sale”, a declarat, miercuri, consilierul Adrian Echert.
Călin spune că activitatea SC Drumuri şi Poduri SA nu este afectată de reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al societăţii.
„În ceea ce priveşte reducerea numărului membrilor în Consiliul de administraţie, de asemenea apreciez că nu poate fi afectată în vreun fel activitatea Societăţii, persoanele selectate deja având competenţele necesare unei administrări eficiente. Mai mult, legiuitorul a prevăzut în ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ca numărul membrilor într-un consiliu de administraţie este de la 3 pana la 9 membri”, a explicat directorul Ioan Călin.
Şi preşedintele liberal al CJ, Daniela Cîmpean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a respectat legea atât în selecţia lui Ioan Călin ca director de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reducerea numărului de membri din Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA.
Consilierii judeţeni ai USR ameninţă că nu vor vota joi proiectul prin care CJ propune reducerea, de la cinci la trei, a numărului membrilor Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu.
„Consiliul Judeţean Sibiu va propune în şedinţa ordinară de mâine, reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, de la 5 la 3 reprezentanţi. O acţiune care la prima vedere pare fără importanţă aduce în prim plan, de fapt direcţia de politizare şi control politic a tuturor instituţiilor din judeţ”, au susţinut cei de la USR Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
 1. Silvia scrie

  Aceste acuzatii nu au nicio relevanta. Domnul Calin Ioan este o persoana deschisa si cu multe cunostinte, pe toata durata de studii si-a dat interesul si s-a implicat in multe proiecte si activitati extracuriculare.

 2. Un oarecare scrie

  Nu dragilor, va înșelați profund, și doamna Racuciu și domnul Călin Ioan sunt profesioniști desăvârșiți, exact precum celalalt fiu al primarului numit anul trecut șef la Apele Romane Sibiu și care acum e un pic în umbra. Dar se profesionalizeaza pe zi ce trece.
  Oare CJ Sibiu și doamna
  Turcan, „nașa” tuturor acestor numiri, chiar nu au nici o rușine di ne cred prosti? Se pare ca după modelul Câțu chiar asa este.
  Totul este de domeniul incredibilului. Sper totuși ca vorba veche, ca „totul se plateste*, sa fie adevărată.
  PS. Bine ca un profesionist adevărat precum Dir. BIBLIOTECII ASTRA Sibiu, dl. SILVIU Borș, a fost dat afara fără clipire.
  MIZERABILILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.