Schimbare la comanda spitalului Militar Sibiu – Au fost numiți doi noi șefi

3.356

Spitalul Militar Sibiu și-a ”înnoit„ o parte din conducere după ce doi foști șefi au trecut în rezervă. Locul la comandă le-a fost luat de șeful secției chirurgie generală și de șeful personalului.

La data de 1 septembrie colonelul Marius Chelu a trecut în rezervă, la fel și colonelul Daniel Chelcea, la data de 1 octombrie, după ce a căștigat concursul de director al Spitalului Județean Sibiu.

Astfel, comanda Spitalului Militar Sibiu a rămas fără doi șefi mai bine de o lună. Acum însă, comandantul Doru Florian Moga a numit doi noi șefi- colonelul medic dr. Ioan Adrian Popențiu (foto stânga), șef secție chirurgie generală, pentru funcția de director medical și locotenent- colonel Valentin Octavian Mărcuș (foto dreapta), șef al personalului, pentru funcția de locțiitor al comandantului pentru probleme de stat major.

”Nominalizarea în poziția de director medical la Spitalul Militar de Urgență Sibiu, înseamnă pentru mine o provocare pe care sunt onorat să o accept, știind ce responsabilități implică, întrucât am îndeplinit atribuțiile acestei funcții de aproximativ un an, din momentul în care fostul director medical a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Am acumulat 20 ani de activitate în Spitalul Militar de Urgență Sibiu, inițial, ca medic rezident, iar ulterior, din anul 2008, ca angajat al instituției, timp în care am parcurs toate treptele ierarhice. Consider că experiența dobândită în tot acest timp, cumulată cu cea din misiuni în Teatrul de Operații din Irak sau la bordul Fregatei Regele Ferdinand, în misiunea din Somalia, precum și în decursul altor numeroase participări la exerciții multinaționale, pe funcții de management și coordonare, se dovedește utilă în îndeplinirea atribuțiilor care îmi revin odată cu această nominalizare.
Ca și până acum, mi-am propus să pun în valoare tot ceea ce știu pentru ca activitatea spitalului să fie una optimă. Voi acționa în permanență pentru a asigura cadrul necesar de desfășurare a actului medical cu cât mai puține sincope, în cele mai bune condiții.”, a spus la preluare funcției Colonel medic dr. Popențiu Ioan-Adrian.

Locotenent-colonel Mărcuș Valentin-Octavian a declarat  ”În condițiile în care unitatea în care îmi desfășor activitatea trece printr-o perioadă dificilă, din cauza pandemiei, nominalizarea mea ca parte din echipa managerială, pe funcția de locțiitor al comandantului pentru probleme de stat major, mă onorează și mă responsabilizează în plus. Consider că unul din principalele aspecte care ne vor asigura succesul este colaborarea eficientă între structurile de stat major nemedicale și structurile medicale ale unității. Cred că scopul comun pe care îl avem și urmărirea de către echipă a acelorași rezultate pot învinge orice dificultate apărută.”

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.