Zona Metropolitană Sibiu, adusă în discuție în Consiliul Local – ”Toți foștii candidați am dorit-o. Ce se întâmplă?”

503

Despre zona metropolitană Sibiu se discută încă din campania electorală pentru localele de anul trecut. Mai mult însă de discuții și întâlniri, încă nu s-a pus nimic în practică. Adrian Bibu (PNL) a spus că primarul Astrid Fodor nu își dorește de fapt o zonă metropolitană, iar Cătălin Stanciu (PSD) s-a interesat de stadiul proiectului, iscând o discuție în ședința de Consiliu Local din luna noiembrie.

Problema zonei metropolitane Sibiu a fost adusă din nou în discuție zilele acestea, când primarul Astrid Fodor a spus că schimbarea acționariatului la Turisb a fost făcută pentru a se putea accesa fonduri europene pentru proiectul metropolitan. VEZI AICI EXPLICAȚIILE DATE DE ASTRID FODOR

Adrian Bibu a venit cu o nouă replică și a spus că de fapt primarul Sibiului nu își dorește o zonă metropolitană în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o asociere pe transportul în comun. VEZI AICI DETALIILE

Și așa s-a ”reactivat” subiectul zonei metropolitane și în ședința de consiliu local din luna noiembrie. Consilierul Cătălin Stanciu de la PSD s-a interesat de stadiul proiectului. ”Adresez această întrebare domnului Bibu. Acum un an, când și eu, și dânsul, și domnul Apostoiu și doamna Fodor, am candidat pentru aceeași funcție și am fost cu toții de acord că zona metropolitană este un lucru impetuos necesar și ar trebui realizat în cel mai scurt timp. Acum 6 luni ați spus că se lucrează intens la statut, azi suntem la un an distanță și vreau să vă întreb cât va mai fi necesar ca să primim o propunere de statut privitor la zona metropolitană”.

Adrian Bibu a replicat că „Am avut întâlniri și la Primărie. Aici am înțeles că se dorește doar partea de ADI transport și nu zona metropolitană care ar fi normal să se formeze întâi. Dorința noastră este să se facă această zonă metropolitană, dorința grupului PNL. Totodată am avut discuții de principiu cu reprezentanții USR care și ei doresc lucrul acesta și sper ca în perioada următoare PNL și USR să inițieze un proiect de hotărâre prin care să înființăm zona metropolitană Sibiu. Sunteți și dumneavoastră, și FDGR-ul bineveniți să vă alăturați nouă. O să primiți și documentația”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.