bibu fodor

Adrian Bibu, liderul grupului PNL din Consiliul Local, continuă lupta pentru acționariatul societății Turisb. Primarul Astrid Fodor, printr-o schimbare efectuată la Registrul Comerțului, a devenit acționarul principal al Turisb, în detrimentul Consiliului Local. Avocații contactați de PNL și USR Sibiu susțin că acțiunea este ilegală, iar politicienii amenință cu justiția.

Toate aceste lucruri au fost expuse în mediul public de câteva zile. Însă, postarea lui Adrian Bibu de pe pagina sa de Facebook este mult mai vehementă. O atacă direct pe Astrid Fodor, întrebându-se care este motivul pentru care ține atât de mult la prelungirea mandatelor celor din Consiliul de Administrației și nu concepe ocuparea lor printr-un concurs transparent.

”Așa cum am spus ieri în Consiliul Local Sibiu, repet și astăzi pentru cei care își imaginează că acțiunile Primăriei Sibiu (demne de o cauză mai bună!) ne intimidează: ‼️ situația de la Tursib NU VA RĂMÂNE AȘA‼️
Ce vom face:
? Vom continua demersul nostru de inițiere a selecției membrilor Consiliului de Administrație TURSIB prin procedura noua, transparentă, ? NU prin prelungirea automată a mandatelor!
?Vom solicita în instanță, conform legii, ca directoratul/ CA Tursib să convoace Adunarea Generala a Acționarilor (AGA) Tursib. Legile sunt foarte clare: acționar este Municipiul Sibiu, iar reprezentanții municipiului – implicit ai acționarului – sunt consilierii locali, NU Primăria Sibiu sau doamna primar. În calitate de reprezentanți ai orașului cu peste 5% pondere avem conform legii dreptul convocării AGA.
?În AGA vom lua, așa cum am mai spus, act de solicitarea de prelungire a mandatelor membrilor CA, dar vom opta pentru o procedura nouă de selecție a membrilor.
?Vom contesta (în termenul de 15 zile legal) noul statut depus la Registrul Comerțului și aprobat în mod ciudat, deși ridica probleme majore de legalitate. Spre exemplu:
? potrivit noului statut se dorește ca numărul mandatelor membrilor CA să fie nelimitat, deși conform legii nu sunt permise mai mult de trei mandate;
? potrivit noului statut se dorește ca în cazul vacantării unui loc în CA, o nouă numire să fie făcută chiar de membrii CA și nu de acționar. Practic, să se numească între ei…
Opoziția la demersul pe care PNL și USR l-au inițiat în cazul Tursib este, pentru mine, foarte curioasă. Este limpede că doamna primar Astrid Fodor își dorește păstrarea actualului Consiliu de Administrație (CA) al Tursib, dar mai puțin limpede este DE CE❓” este postarea mult mai vehementă a consilierului local PNL Adrian Bibu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns