guvern

O ședință a coaliției PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare ar putea avea loc vineri, la prânz, la solicitarea liberalilor.

Surse din lumea politică susțin că președintele PNL, Florin Cîțu, a cerut că rectificarea sa fie prezentată în coalitie, înainte de ședința de guvern. Ca urmare, ar putea fi convocată o întâlnire între liderii coaliției înainte de ședința de guvern. Ședința ar putea avea loc la ora 12.00, precizează sursele.

Ședința a fost convocată după ce noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a pregătit o rectificare bugetară.

„În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali. Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, a anunțat Câciu, pe Facebook.

Ședința de Guvern va avea loc vineri după amiaza.

Comentariul meu

Lasă un răspuns