actor
Sursă foto: Facebook/ Florin Oprițescu

Actorul român Florin Oprițescu cunoscut în lumea cinematografică din Spania pentru mai multe roluri în seriale a decedat în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie 2021, informează presa spaniolă. Florin Oprițescu – născut în România în urmă cu 42 de ani era stabilit în Spania de la vârsta de 21 de ani, confrom Ziare.com.

 

Artistul, care a jucat în „Mar de Plástico” și „La Unidad”, a publicat în urmă cu câteva luni, pe contul său Instagram, un video în care anunța că, în luna octombrie 2020, a fost diagnosticat cu leucemie, potrivit JurnaldeEmigrant.com.

Actorul român a spus că a reușit să învingă această boală cruntă, ajutat fiind în această luptă chiar de fiul său, de la care i-au fost transplantate celule stem și măduvă osoasă.

Coleg de breaslă: „Un gigant frumos cu inimă de aur”

Cu toate acestea, în cursul zilei de vineri, mai mulți actori spanioli, cu care Florin Oprițescu a lucrat de-a lungul carierei sale, au anunțat tragica moarte a acestuia pe rețelele de socializare și au exprimat durerea pentru această pierdere.

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel”), publicând și o poză în care apare alături de Oprițescu.

Florin Oprițescu era căsătorit cu o femeie din Brazilia și locuia în Barcelona, unde a emigrat când avea numai 21 de ani. În primii cinci ani din viața sa, a lucrat ca bucătar în restaurantul Eterna din orașul menționat mai sus, acolo cunoscând-o pe Rosi, cea care i-a devenit soție. Cei doi aveau doi copii, Florin și Luana Marie, mai precizează sursa citată.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu