img 20211126 wa0036

Una dintre parcările zonale mari din centrul Sibiului se modernizează. Parcarea în unul dintre cele 205 locuri disponibile în parcarea de pe Cazarma 90 va fi mai simplă, prin intermediul unor instrumente smart pentru acces, ieșire și plata taxei instalate și puse în funcțiune vineri, 26 noiembrie.

[fvplayer id=”351″]

S-au finalizat și pus în funcțiune:

În zonele de acces și ieșire din parcare au fost instalate camere video LPR care recunosc numărul de înmatriculare al autovehiculelor. Astfel, după efectuarea plății la automate, la ieșirea din parcare nu mai este necesară scanarea tichetului cu cod de bare, ci bariera se va deschide automat, după ce numărul de înmatriculare este identificat de camerele video. Pe lângă implementarea acestui sistem, s-au înlocuit și barierele de la intrare și ieșire, împreună cu sistemele automate de operare.

Automate noi pentru plata taxei de parcare. Vechile aparate de taxare au fost înlocuite cu două unități noi care permit plata cu cardul contactless și cu telefonul mobil prin NFC, dar și cu bancnote și monede. Sunt mult mai simplu și intuitiv de utilizat, instrucțiunile fiind afișate pe un display generos.

Urmează în luna decembrie:

Plata taxei va fi posibilă și din aplicația Parcare Sibiu, prin intermediul unui software dedicat. În prezent este în curs introducerea și testarea acestei noi metode de plată a taxei de parcare, instrumentul urmând să fie disponibil cetățenilor în luna decembrie. Același instrument smart va fi disponibil și pentru parcarea din Piața Teatrului.

Reamintim că aplicația Parcare Sibiu oferă utilizatorului informații în timp real privind numărul de locuri de parcare libere în cele două parcări din zona centrală dotate cu barieră. În plus, este planificată în luna decembrie montarea unui display electronic în Piața Unirii, în zona Dumbrava, care va indica șoferilor numărul de locuri disponibile în cele două parcări, pentru a alege corespunzător direcția de deplasare.

Stații noi de încărcare a autovehiculelor electrice. Stația existentă, pusă în funcțiune din 2016, prevăzută cu încărcător la 22 KW, urmează să fie înlocuită cu o nouă stație de putere mai mare, pentru încărcarea rapidă, la 22 KW și 50 KW (fast charge), oferind posibilitatea încărcării simultane a două autovehicule. Procedura de achiziție a noii stații s-a finalizat, urmând livrarea și montarea acesteia, precum și crearea noului sistem de alimentare cu energie.

Încărcarea autovehiculelor electrice va fi în continuare gratuită, fiind necesară doar plata taxei de acces în parcarea Cazarma 90, respectiv 2 lei/h. Menținerea gratuității pentru încărcarea mașinilor electrice este încă un mod concret prin care Primăria Sibiu încurajează utilizarea modalităților ecologice de deplasare.

img 20211126 wa0030img 20211126 wa0036img 20211126 wa0039img 20211126 wa0043img 20211126 wa0044img 20211126 wa0046

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns