marea neagra

România și Bulgaria au finalizat cu succes un proiect de cooperare în domeniul planificării spaţiului maritim de la Marea Neagră. Conferinţa finală a proiectului MARSPLAN-BS II a avut loc online vineri, informează BTA, conform Agerpres.

 

Vorbitorii de la conferinţa finală au prezentat rezultatele obţinute şi au subliniat modul în care realizarea obiectivelor principale (elaborarea unui plan spaţial maritim şi elaborarea unei strategii comune pentru regiunea transfrontalieră România-Bulgaria) poate contribui la dezvoltarea economiei albastre, care este esenţială pentru implementarea Pactului Verde european.

Aproximativ 3,4% (102.962 de persoane) din totalul lucrătorilor bulgari sunt angajaţi în economia albastră (maritimă).

Proiectul MARSPLAN-BS II a fost sprijinit de Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu, în colaborare cu Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime. Scopul acestuia a fost de a sprijini planificarea coordonată intersectorială a spaţiului maritim în Bulgaria şi România şi de a crea un mecanism pe termen lung pentru cooperarea transfrontalieră în bazinul Mării Negre.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu