steag drapel6

Pentru al doilea an, ziua de 1 Decembrie nu va fi sărbătorită cu fastul cu care am fost obișnuiți. Parada militară de pe Bulevardul Coposu va lipsi și în acest an din cauza pandemiei, la fel și expoziția de tehnică militară ce îi încânta pe cei mici. Sunt totuși organizate câteva evenimente care vor marca Ziua Națională.

[fvplayer id=”355″]

Principalul eveniment care va marca 1 Decembrie la Sibiu va începe la ora 11 în fața Cercului Militar de pe Bulevardul victoriei. Aici oficialitățile vor depune coroane de flori și se va oficia o slujbă religioasă. Din păcate însă, din cauza restricțiilor impuse de pandemiei, evenimentul nu este deschis publicului.

Evenimente culturale

Sibienii însă au posibilitatea de a participa la alte activități organizate pentru ei.

  • Între orele 11-16, în Muzeul ASTRA, ateliere gastronomice, cu degustări, și ateliere recreative, atât la Târgul de țară, cât și la gospodăria din Șeica Mică. De asemenea, vizitatorii vor putea beneficia de ghidaje speciale la casele ce provin din comunitățile transilvane care au contribuit la Marea Unire: casa din Șcheii Brașovului, gospodăria din Almaș (Arad), gospodăriile din Poiana, Tilișca și Săliștea Sibiului
  • De la ora 12, vernisajul expoziției „Casa Națională a Asociațiunii”, eveniment găzduit în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA, la etajul I, în spațiul Muzeului Asociațiunii. Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii martie 2022.
  • De la ora 15.30, Spectacolul folcoric ”Noi suntem români”, oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de Nicolae Botgros.
    Vor urca pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” interpreții: Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Laura Lavric, Daniela Condurache, Sava Negrean Brudașcu, Cornelia și Lupu Rednic, Nicușor Iordan și Grupul „Burnasul”, Andreea Voica, Liliana Laichici, Mariana Deac, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Alina Pinca, Adrian Neamțu, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Izabela Tomița, Niculina Stoican, Sebastian Stan, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Ilie Medrea, Marian Medregoniu, Delia Barbu, Ciprian Pop, Cosmin Bârlan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Iulia Mihai, Nicu Mâță, Stana Stepanescu, Traian Stoiță și Andreea Haisan.

Spectacolul va fi transmis în direct de pe canalul TVR 1, de la ora 15.30!

  • De la ora 19, Concert simfonic, susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu la Sala Thalia, alături de invitați de seamă, precum Grigore Leșe și Corului Facultății de Muzică Religioasă din Sibiu, dar și de soliștii Sorin Petrescu – pian și Doru Roman – percuție. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi dirijată de Constantin Grigore.
  • Târgul de Crăciun

    Târgul de Crăciun din Piața Mare este una din cele mai bune alternative pe care sibienii o pot alege pentru ziua de 1 decembrie. Este deschis zilnic de la ora 11 la 21, iar atmosfera de sărbătoare este garantată. Le stă la dispoziție patinoarul și roata din care pot admira panorama centrului Sibiului. Dar, trebuie să știți că accesul se face doar pe baza certificatului verde, iar masca de protecție este obligatorie.

Teatru online

Ziua Națională a României este sărbătorită memorabil și pe Scena Digitală. Astfel, spectacolul „Opinia Publică” poate fi vizionat gratuit timp de 24 de ore începând cu 1 decembrie, ora 12:00 după-amiază (ora României) pe www.scena-digitala.ro.
Cu ocazia debutului unei noi luni, sunt prezentate și premierele de pe Scena Digitală: „20 noiembrie”, după Lars Noren, în regia lui Eugen Jebeleanu și „You•tópia”, în regia lui Florian von Hoermann. Spectacolul cadou este „Reflexii”, creat în cadrul proiectului „People Power Partnership”, finanțat prin Europa Creativă.

Filme la Cinegold

Ultima zi din minivacanță merită un film bun văzut la Cinegold. Ca de obicei, sunt programate cele mai bune producții, pentru toate gusturile și vârstele: De 1 decembrie puteți alege între Eternii, Venom: Să fie Carnagiu, Casa Gucci, Ron o ia razna, Dune, succes de Public. Programul complet, AICI 

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

  1. Nu există Crăciun fără ca toți romanii să poată participa! Nici comunistii nu au făcut așa ceva!