test saliva 700x336 1

Trei videoclipuri în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, arată cum se face un test de salivă pentru elevi, au fost puse la dispoziția personalului din școli, elevilor și părinților din țară. Videoclipurile vin după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că “profesorul Rafila va filma un material prin care să arate cât de simplă este administrarea acestor teste”. Alături de cei doi se află și un elev de clasa a IV-a.

Inițial, Sorin Cîmpeanu a menționat doar despre un singur videoclip: materialul înregistrat va ajunge “în toate cele 17.632 de unități de învățământ în beneficiul profesorilor, învățătorilor, educatorilor, dar și al părinților și elevilor”, a spus Cîmpeanu, relatează edupedu.ro.

Alături de cei doi oficiali se află în videoclip și șefa Inspectoratului Școlar București, Mihaela Ștefan.

[fvplayer id=”346″]

În cel de-al doilea videoclip, Sorin Cîmpeanu prelucrează o probă de salivă a elevului de clasa a IV-a. Rezultatul iese negativ și menționează că “așadar, administrarea unui test de către o persoană, un profesor, fără competențe medicale, durează mai puțin de un minut”. “Este nevoie să lăsăm un timp specificat în instrucțiuni pentru a avea un rezultat relevant al testului”, mai spune acesta.

[fvplayer id=”347″]

[fvplayer id=”348″]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu