masina blocata flagrant sibiu

O femeie din Sibiu a fost păcălită, luni, de un individ prin metoda „accidentul”. Acesta a sunat-o pe telefonul fix, s-a dat drept medic și i-a spus că fiul ei are nevoie urgent de o operație, fiindcă și-a rupt coloana. Bărbatul i-a cerut femeii 4.000 de lei, bani pe care i-a spus să-i lase în cutia poștală. Din fericire, omul era filat de polițiști și a fost prins în scurt timp. Fiul femeii păgubite spune că individul a acționat la întâmplare și, fiindcă „a lovit sentimental”, a reușit să o păcălească.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai populare metode de înșelăciune. Victimele cad în plasa escrocilor fiindcă aceștia folosesc un scenariu bine conturat, menit să le șocheze emoțional. Așa s-a întâmplat și în cazul femeii în vârstă de 86 de ani din Sibiu. A fost contactată telefonic de un medic fals, a fost păcălită că fiul ei a suferit un accident și le-a dat escrocilor banii necesari unei false intervenții chirurgicale.

„În cursul zilei de ieri, mama mea a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a dat drept medic și i-a spus că am avut un accident, că am căzut pe scări și mi-am rupt coloana. I-a spus că este nevoie de 4.000 de lei ca să fiu operat. Mama mea s-a pierdut, a căutat bani prin casă. În casă n-a găsit toată suma de bani, așa că s-a dus la o vecină să se împrumute. A vorbit din nou cu medicul fals, i-a spus că nu sunt suficienți și a făcut-o să mai meargă o dată să ceară bani. Ea s-a speriat, el a ținut-o la telefon ca să nu se prindă, să nu cumva să mă sune”, povestește fiul femeii înșelate de escroc.

Acesta spune că individul respectiv nu avea nicio informații despre mama sa, însă asta nu a reprezentat un impediment. A reușit să o facă să-i spună unde locuiește și, mai mult, i-a dat toți banii pe care i-a cerut.

„Tipul s-a prefăcut la telefon doctor, apoi i-a zis că i-l dă la telefon și pe băiat, adică pe mine. Nu mi-a venit să cred când mi-a povestit mama. Ea a crezut tot, nu și-a mai dat seama că nu sunt eu, fiind foarte speriată. Chiar dacă au sunat la întâmplare, au reușit să afle suficiente informații. Ei nu aveau de unde să știe adresa locuinței mamei, dar ea a fost păcălită și le-a spus tot. Când să dea banii, ei au întrebat-o unde locuiesc, apoi i-au spus să-i lase în cutia poștală. Mama i-a întrebat dacă au cheie de la lacătul cutiei, așa că ei i-au spus să nu mai pună lacăt, să lase deschis și vin ei să ia banii. Și așa a făcut”, mai spune fiul sibiencei.

Medicul fals a luat banii din cutia poștală de la un apartament de pe strada Frații Buzești, apoi a plecat cu mașina. Ghinionul său a fost că polițiștii îl filau de mai multă vreme, astfel că la scurt timp, pe strada Țiglarilor, a fost prins. Oamenii legii l-au blocat și l-au dus la secție.

CITEȘTE ȘI: Urmărire ca în filme în Sibiu – Mașină blocată de poliție, după ce un tâlhar „a ușurat” de bani o femeie

Fiul femeii spune că banii au fost recuperați în scurt timp, însă acest lucru s-a întâmplat fiindcă individul era de mult în „raza” polițiștilor. Acesta vrea să atragă atenția asupra aceste metode de înșelăciune.

„Ei te lovesc sentimental, iar în momentul acela uiți de toate. Eu am instruit-o pe mama mea de atâtea ori să nu dea date despre ea, despre mine, despre sora mea, dar a mușcat de data asta. Toți cei care aveți părinți, bunici în vârstă, vorbiți-le despre aceste metode de înșelăciune, ca să nu mai pice nimeni în plasă. Mama nici măcar nu m-a sunat pe mine după ce le-a dat banii, a sunat-o pe sora mea, credeau că sunt în operație. Chiar și ea s-a pierdut. A sunat un prieten care lucrează la spital să afle în ce stare sunt eu. Sora mea a sunat-o apoi pe fiica mea și abia fiica mea m-a sunat pe mine, ea s-a prins de treabă. Eu eram la serviciu, îmi beam cafeaua, nu aveam idee ce tocmai se întâmplase. Trebuie să avem grijă cu aceste tehnici, fiindcă escrocii sună la întâmplare”, spune sibianul.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns