metoda accidentul
foto: arhivă

O femeie din Sibiu a fost păcălită de un individ prin metoda „accidentul”. Acesta a sunat-o pe telefonul fix, s-a dat drept medic și i-a spus că fiul ei are nevoie urgent de o operație, fiindcă și-a rupt coloana. Bărbatul i-a cerut femeii 4.000 de lei, bani pe care i-a spus să-i lase în cutia poștală. Din fericire, omul era filat de polițiști și a fost prins în scurt timp. Aceștia au reținut luni două persoane, stabilind că un bărbat lucra cu ele din închisoare. 

[fvplayer id=”354″]

Femeia în vârstă de 86 de ani înșelată de un medic fals și de asistenții acestuia a fost contactată telefonic luni, în jurul orei 15:00.  „Medicul” i-a spus că este nevoie de 4.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile necesare operației fiului acesteia, care a suferit un accident. Femeia s-a speriat, astfel că a făcut rost de suma de bani și a lăsat-o în cutia poștală. Câteva minute mai târziu, o adolescentă a venit să ia banii, fiind transportată de un alt bărbat. Din închisoare, un bărbat se ocupa de tot. El era practic „medicul” care opera escrocheriile.

VEZI AICI CE SPUNE FIUL FEMEII ÎNȘELATE

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul și i-au identificat, asupra lor fiind descoperit și un plic în care se aflau 4.000 de lei. S-a constatat că este vorba despre o tânără, în vârstă de 16 ani și un bărbat, în vârstă de 32 de ani, ambii sibieni, față de aceștia fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. În același timp, la Penitenciarul Arad, s-a desfășurat o acțiune conexă celei din municipiul Sibiu, în urma controlului efectuat asupra unui deținut, sibian, în vârstă de 37 de ani, fiind descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii”, informează reprezentanții IPJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Urmărire ca în filme în Sibiu – Mașină blocată de poliție, după ce un tâlhar „a ușurat” de bani o femeie

Cei trei sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2021, ar fi săvârșit 7 infracțiuni de înșelăciune, în municipiul Sibiu, municipiul Mediaș și orașul Agnita, prejudiciul aproximativ fiind de 93.000 de lei.

Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Cercetările sunt continuate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu