dacia duster
Sursa Foto - Carrow

În urma unui test efectuat de englezii de la Carwow, Dacia Duster a luat fața unui Audi RS Q8 pe un traseu offroad foarte dificil.

Un Duster românesc 4×4 s-a dovedit a fi la fel de bun pe un traseu offroad ca o ”bestie” Audi RS Q8, cel mai rapid SUV de serie cronometrat vreodată pe circuitul de la Nurburgring, scrie ProTv.ro.

”Vom vedea dacă acest minunat SUV de la Audi are ce-i trebuie pentru a merge la pas alături de ieftina și vesela Dacia Duster, într-o serie de provocări off-road”, scriu cei de la Carwow.

Duster-ul românesc părea să nu aibă nicio șansă, pe fondul diferențelor uriașe dintre cele două mașini. SUV-ul german este o ”bestie” cu 600 de cai putere, dezvoltați de un motor turbo V8 de 4 litri, cu celebrul sistem Quattro, o mașină masivă, de 2.300 de kilograme.

Asta în timp ce mașina produsă la Pitești are doar 115 CP, un motor de 1,5 litri și 1.400 de kilograme.

”În mod sigur, va fi ușor pentru Duster să câștige, nu?”, spuneau ironic englezii, înainte de a începe cursa.

Dar rezultatul a fost cu totul surprinzător pentru toată lumea. La final, Duster-ul s-a dovedit a fi la fel de bun ca supermașina nemțească.

De precizat că cel mai rapid SUV de serie al momentului are un preț minim de aproape 140.000 de euro, în condițiile în care un Duster costă circa 14.000 de euro.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.