Muzeul Astra 09

Muzeul în Aer Liber din Dumbrava s-a dovedit a fi încă o dată gazda perfectă atât pentru sibieni, cât și pentru turiștii veniți aici. I-a primit pe toți de Ziua Națională pe aleile frumos colorate de frunzele căzute la final de toamnă și cu miros de mâncare proaspătă care a învăluit mai tot muzeul. Așa a arătat o zi de 1 decembrie într-un loc de vis, care emană tradiție.

Locul a cam fost măturat de vântul puternic care a bătut de 1 decembrie, dar care nu i-a speriat chiar pe toți plimbăreții. Au venit câteva sute la plimbare în Muzeul din Dumbrava, siguri că aici vor simți din plin tradiția și aerul de altă dată. Și nu s-au înșelat. Au fost primiți de ”soldați”, dar și de gospodine care au gătit românește.

[fvplayer id=”358″]

Zeci de kilograme de varză călită, fasole frecată, cârnați, slănină și brânză au fost puse ”la bătaie”. Au dispărut rapid, pentru că aerul curat le-a făcut poftă turiștilor veniți în vizită din toată țara. ”Suntem din Târgu Jiu. Am colindat toată Europa și nu numai. Dar ca la Sibiu și mâncare ca la români nu am întâlnit nicăieri. E cea mai bună. Iar ceapa roșie….”, spune un turist care nu mai prididește cu bunătățurile.

Muzeul Astra 14 Muzeul Astra 13 Muzeul Astra 12 Muzeul Astra 10 Muzeul Astra 08

Printre cei care au petrecut  decembrie în Muzeu s-au aflat și cei de la echipa de baschet CSU Sibiu. Au fost încântați să poarte cojoacele de oieri și să se pozeze în ipostaze inedite. ”E cam grea chestia asta, dar îmi face plăcere să o port. E interesantă, în vremurile trecute ar fi trebuit să o port. Acum însă nu mai vezi așa ceva. Dar e frumos”, spune unul dintre sportivi.

Muzeul Astra 04 Muzeul Astra 03 Muzeul Astra 02 Muzeul Astra 01

 

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns