image 2021 10 18 25113915 41 terapie intensiva covid 19

Coreea de Sud a oferit statului român 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale necesare pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), joi, 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale benefice tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost oferite statului român de către Coreea de Sud, în scopul de a sprijini autoritățile române în limitarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

„În urmă cu câteva săptămâni, Coreea a decis să acorde României un ajutor umanitar de urgență de 120 de concentratoare de oxigen, când aceasta se confrunta cu o situație gravă în timpul celui de-al 4-lea val de pandemie. După cum știți bine, Republica Coreea și România sunt Parteneri Strategici din 2008 și s-au bucurat de relații excelente de-a lungul deceniilor în multe domenii. În special, ambele țări lucrează împreună în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu o strânsă cooperare în sectorul sănătății, care prosperă încă de anul trecut. Donația de astăzi nu ar fi posibilă fără legături atât de strânse între țările noastre și demonstrează angajamentul nostru puternic de a lupta împotriva pandemiei împreună cu Guvernul României și cu toți cetățenii României”, a declarat Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu