solutii banci rate credite

UBS, Barclays, RBS, HSBC și Credit Suisse au fost amendate de Uniunea Europeană. Amenzile au fost de peste 344 de milioane de euro (390 de milioane de dolari).

Investigația a arătat că traderii de valută din aceste cinci bănci au discutat informații sensibile și planuri de tranzacționare. Aceștia își coordonau ocazional planurile de tranzacționare prin intermediul unei camere de discuții profesionale online numită Sterling Lads, a precizat comisia.

Amenzile aplicate de patru dintre bănci – UBS, Barclays, RBS și HSBC – au fost reduse cu 10%, deoarece acestea și-au recunoscut participarea la cartel.

Credit Suisse nu a beneficiat de această reducere, deoarece nu a cooperat cu autoritățile, a precizat Comisia. Cu toate acestea, amenda sa a fost redusă cu 4% pentru a reflecta faptul că banca nu a fost responsabilă pentru toate aspectele cazului.

În cele din urmă, UBS nu trebuie să plătească nicio amendă, deoarece banca a primit “imunitate totală” pentru că a dezvăluit existența cartelului.

“Deciziile noastre privind cartelurile de a amenda UBS, Barclays, RBS, HSBC și Credit Suisse transmit un mesaj clar că Comisia rămâne hotărâtă să asigure un sector financiar solid și competitiv, care este esențial pentru investiții și creștere”, a declarat Margrethe Vestager, șefa autorității europene în domeniul concurenței, într-un comunicat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu