guvern bani

Cel mai mare câştig salarial mediu brut din Regiunea Centru a fost înregistrat în septembrie în judeţul Sibiu, iar cel mai mic, la o diferenţă de 1.285 de lei, în Harghita şi Covasna, potrivit unui comunicat transmis vineri de către Direcţia Regională de Statistică Alba.

Astfel, conform sursei citate, câştigul salarial mediu brut din Regiunea Centru, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în cele şase judeţe componente – Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a fost de 5.240 de lei, reprezentând 91,4% din câştigul salarial mediu brut la nivel naţional (5.732 de lei), în creştere faţă de august cu 2 lei şi cu 314 lei faţă de aceeaşi lună din anul anterior.

„Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu, 5.752 de lei, iar cel mai mic în Covasna şi Harghita, 4.467 de lei”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, acesta a fost de 3.207 lei, mai mic cu 1 leu decât în luna anterioară şi mai mare cu 193 de lei faţă de luna corespunzătoare din anul anterior. Potrivit sursei citate, el reprezintă 91,2% din câştigul salarial mediu net la nivel naţional (3.517 lei).

Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 3.502 lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică în judeţul Covasna, de 2.744 de lei.

„Indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, pentru luna septembrie 2021 faţă de luna precedentă a fost 99,63%, iar faţă de luna corespunzătoare din 2020 de 100,11%”, mai precizează reprezentanţii DRS Alba.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns