papa francisc masca

Un preot ortodox îl jignește pe Papa Francisc: “Eşti un eretic!”

Moment delicat la Atena unde un preot a fost ridicat de poliţie după ce a strigat „Papa, eşti un eretic” în momentul în care suvernalul pontif intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din capitala Greciei.

Momentul este o amintire a neîncrederii persistente dintre cele două biserici divizate.

Un videoclip postat pe reţele de socializare îl arată pe preotul ortodox strigând cuvintele în greacă în afara clădirii înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca Papa să audă.

Francisc a sosit sâmbătă în Grecia pentru o vizită de trei zile despre care greco-catolicii speră că va apropia bisericile din Răsărit şi de cele din Vest, relatează Reuters.

Creştinismul s-a împărţit în două în 1054, în ceea ce se numeşte Marea Schismă, iar relaţiile dintre cele două au fost marcate de multe momente tensionate.

În prelegerea sa Francisc a cerut iertare în numele Bisericii Romano-Catolice pentru rolul său în greşelile istorice care au dus la despărţire.

„În mod tragic ne-am despărţit. Preocupările lumeşti ne-au otrăvit, buruienile suspiciunii ne-au crescut distanţa şi am încetat să cultivăm comuniunea”, i-a spus Francisc lui Preaferitului Ieronyms al II-lea.

 

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.