striparu

Sibianul Marius Crăciun, cunoscut în lumea interlopă drept Stripăru, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, după ce a amenințat și a șantajat un alt român în Belgia.

Un afacerist român care locuiește în Belgia a fost victima infractorului sibian Stripăru. Acesta l-a amenințat că îi va tăia o ureche și îi va omorî familia dacă nu îi dă o mașină de lux și 28.000 de euro. Imediat după ce a primit bolidul și banii, Stripăru a plecat în Franța, acolo unde a și fost prins mai târziu.

Se pare că Stripăru l-a sunat mai întâi la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut. I-a spus direct că vrea mașina de lux și o sumă mare de bani, ca să-l lase în pace. Niewusblad relatează că amenințările au continuat și în urmă cu câteva săptămâni. Infractorul sibian i-a solicitat victimei să vină în parcarea din Jabbeke, de pe E40, cu BMW-ul. Acolo, românul a aflat că oamenii lui Stripăru erau la casa lui din Torhout, pregătiți să intre peste familia lui. Ca să nu se întâmple asta, Crăciun i-a cerut românului să transfere pe loc într-un cont indicat de el suma de 28.000 de euro și să semneze actele de vânzare-cumpărare pentru BMW-ul pe care-l conducea.

După ce victima lui a făcut tot ce i s-a cerut, Stripăru a plecat din parcare cu BMW-ul acesteia, și-a lăsat mașina lui acolo și i-a spus celui de la care luase banii și autoturismul să nu anunțe poliția, că va fi mai rău.

A fugit în Franța. A fost prins de poliție la volanul BMW-ului

Bărbatul n-a văzut însă altă opțiune ca să scape de infractor, a mers la poliția locală, care apoi a transferat cazul poliției federale. Un asociat al sibianului fusese între timp arestat într-un oraș din Belgia, pentru o altă infracțiune, dar el participase și la escrocarea românului din Torhout.

Marius Crăciun a fost apoi arestat și el în Franța, fiind prins chiar când conducea BMW-ul luat cu forța în Belgia. Acesta a fost ulterior extrădat, iar acum are de ispășit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Judecătorul a dispus arestarea imediată a acestuia.

Crăciun are la activ zeci de ani de condamnări pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cu violență, pentru viol și tâlhării, dar a fost judecat sub control judiciar sau arest la domiciliu și din septembrie 2020 trăia în Belgia.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu