198215712 1649154931938851 1191215682183667324 n
foto: arhivă

Sibienii care nu sunt internaţi în spital, dar au nevoie să îşi facă o investigaţie RMN compensată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) aşteaptă în prezent trei-patru luni până le vine rândul, în condiţiile în care există două aparate de acest fel la spital, unde au acces cu prioritate bolnavii deja internaţi, a precizat, şeful Secţiei de Radiologie, medicul Florin Grosu.

„Avem nevoie de încă un RMN, pentru că timpii de programare sunt de trei luni, patru luni. (…) Aparatul este pentru pacienţii cu COVID-19, dar şi pentru ceilalţi pacienţi, pentru a scădea timpii de aşteptare”, a precizat şeful Secţiei de Radiologie.

Potrivit medicului Florin Grosu, în prezent există două aparate RMN în SCJU Sibiu, la care au acces şi pacienţi care nu sunt internaţi în acest spital, dar au trimitere de la medici pentru această investigaţie, în limita fondurilor alocate de CAS.

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu intenţionează să cumpere, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de luni, un nou aparat de rezonanţă magnetică, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, care va fi amplasat într-o construcţie aflată în curtea Secţiei de Neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Clădirea Secţiei de Neurologie se află în prezent în şantier, urmând să fie dată în funcţiune în 2022. În prezent, personalul medical şi pacienţii din această secţie se află în altă clădire a spitalului sibian. După ce va fi dată în funcţiune clădirea Secţiei de Neurologie a SCJU Sibiu, aici se vor putea realiza şi investigaţii la Computerul Tomograf aflat în interior şi care, de câţiva ani de la începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, nu se poate folosi pentru bolnavi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Si la analizele uzuale trebuie asteptat, de exemplu pe luna decembrie 2021 am sunat azi la un laborator si mi-au spus ca au primit fonduri doar pentru 10 persoane si acestea s-au epuizat. In afara de salariile medicilor, sistemul medical din Romania e la pamant. Platim asigurari luna de luna si o data in an cand ai nevoie de analize, nu sunt fonduri. Oricum celor implicati in rezolvarea problemelor din sanatate nu le pasa de ceilalti.