citu

Ministrul Finanțelor nu a prezentat în coaliție o variantă de buget de stat pentru anul 2022, afirmă liderul PNL, Florin Cîțu. El neagă existența unor poziții antagonice PNL-PSD și precizează că reducerea deficitului bugetar a fost convenită cu reprezentanții Comisiei Europene.

„Vom vedea care este varianta de buget, nu avem astăzi (marți – n.r.)”, a spus, într-o declarație de presă, la Parlament, Florin Cîţu, președintele PNL.

El punctează că ministrul Finanţelor nu a venit în coaliţie cu această propunere de buget.

Despre discuţiile din interiorul coaliţiei, Cîţu a arătat că „nu sunt niciun fel de poziţii antagonice”.

„Ne-am asumat deficitul bugetar. Această reducere a deficitului bugetar nu este un lucru pe care noi l-am scos dintr-o cutie. Nu. Este o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali, o strategie care a fost acceptată și a fost premiată de agenţiile de rating”, a spus el.

Despre deficitul bugetar, Florin Cîţu a declarat că se pot face mai multe lucruri, fie Ministerul Finanţelor să găsească resurse suplimentare de venituri, fie să se facă o colectare mai mare.

„Anul trecut a crescut colectarea. În 2021 a crescut colectarea. (…) Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului. Conformarea voluntară a crescut și nu au crescut taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a mai spus Cîţu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu