spital galati
Sursa Foto - viata-libera.ro

Premieră în România! Un aparat modern care depistează celulele canceroase a fost instalat la Galați.

Potrivit autorităților gălățene, Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din țară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice și degenerative pot fi depistate cu ajutorul unui tomograf în coerență optică.

Echipamentul folosește o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase de către medicii dermatologi printr-o procedură non-invazivă.

Aparatul a costat 740.000 de lei și a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene.

„Acest nou tomograf de la Spitalul de Boli Infecțioase este un echipament medical de ultimă generație pe care îl au în dotare puține centre din Europa. Folosește un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenții chirurgicale pentru a determina prezența celulelor canceroase la nivelul epidermei. De asemenea, cu acest echipament medical ultraperformant se poate monitoriza și eficiența tratamentului”, a anunțat Costel Fotea, președintele Cosiliului Județean Galați.

Recent, la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a fost înființat un centru de excelență în domeniul dermatologiei care are în dotare mai multe echipamente medicale de ultimă generație.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu