marcel ciolacu
foto: arhivă

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, în urma discuțiilor despre eventualele taxe pentru marile companii: „S-ar putea să nu fie nevoie.”

„Există această discuție, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă pe care hotărăște coalița să fie prinsă și modificat Codul Fiscal are un termen de 6 luni până intră în vigoare, conform legii”, a spus Ciolacu, potrivit Digi24.ro.

Întrebat dacă va fi decisă anul viitor sau în 2023 această taxă de solidaritate, Ciolacu a răspuns: „Nu știu. E posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”.

El a adăugat că partidele din coaliţia de guvernare s-au înţeles pe toate subiectele pe care le-au avut în discuţie.

„Ne-am înțeles peste tot. Urmează să mai avem o întâlnire vineri, mai avem o întâlnire și luni, după ce toate ministerele trimit solicitările pentru buget. Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a adăugat el.

Și premierul Nicolae Ciucă a spus că „anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri pentru companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

„Exact ceea ce am asumat în programul de guvernare. Anul acesta nu vom avea această taxă”, a spus Nicolae Ciucă, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Taxa a fost propusă de UDMR, dar liberalii nu sunt de acord cu introducerea ei.

Comentariul meu

Lasă un răspuns