IMG 0076 scaled

Ca în fiecare an, Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends își propune să organizeze un concert dedicat tinerelor talente, viitorilor muzicieni în formare, care au ocazia să își expună vocația și să acumuleze experiență alături de cei profesioniști, profesorii și îndrumătorii lor.

În acest fel, comunitatea participă unită la acest proces de formare și dezvoltare a copiilor noștri.

Noua generație de artiști, cei doi copii, sunt tinerii violoniști David Kovács și Rafaela Fernandez Samodaiev de 11 și 13 ani, care alături de părinții lor, acompaniați de o întreagă orchestră de cameră, aduc magia Crăciunului mai aproape de publicul din Sibiu, într-un concert festiv cu care 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮𝗹𝗮̆ 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂-𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 & 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 încheie anul 2021.

𝗠𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂 𝘀̦𝗶 𝗠𝗮𝗸𝗰𝗶𝗺 𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 𝗦𝗮𝗺𝗼𝗱𝗮𝗶𝗲𝘃, 𝗰𝗼-𝗳𝗼𝗻𝗱𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗮𝗶 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂-𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 & 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀: „Copiii, prin spiritul tânăr, inocența și talentul lor sunt cei care dau farmec Crăciunului, de aceea, în apropierea sărbătorilor de iarnă, nu ne putem închipui un alt fel de a ne bucura decât ascultându-i pe cei mici și oferindu-le un prilej prin care ei să strălucească. Este motivul pentru care în fiecare an, de când suntem la Sibiu, organizăm câte un astfel de concert. Ca artiști, încă de când suntem mici, căutăm sensul drumului pe care l-am ales, satisfacția și bucuria pe care le simțim după ce cântăm în public. Dorim să transmitem ceea ce și noi am primit celor mici, iar noi, părinții lor, vom cânta alături de ei, pe scenă”.

 

𝐎𝐑𝐂𝐇𝐄𝐒𝐓𝐑𝐀 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐌𝐄𝐑Ă 𝐂𝐈𝐔𝐂 a fost înființată în anul 2001, iar între timp a devenit una din cele mai apreciate orchestre din România. Primul concert pe care l-a susținut în Miercurea-Ciuc a fost în iunie 2001, având ca membri fondatori elevi ai Liceului de Arte „Nagy István”, sub îndrumarea dirijorului și pianistului Szőnyi Zoltán, profesor din Târgu-Mureş. Concertul a avut un mare succes în rândul melomanilor. Odată cu acest început, orchestra a participat cu regularitate la evenimentele locale şi cu timpul a lansat propriul sezon artistic. Ulterior a avut apariţii şi în calitate de orchestră simfonică, dar şi-a păstrat numele de Orchestra de Cameră Ciuc.

𝗜𝗡𝗧𝗥𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗟𝗜𝗕𝗘𝗥𝗔̆

𝗔𝗥𝗧𝗜𝗦̦𝗧𝗜:

  • 𝗥𝗮𝗳𝗮𝗲𝗹𝗮 𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 𝗦𝗮𝗺𝗼𝗱𝗮𝗶𝗲𝘃, 13 ani, vioară
  • 𝗗𝗮𝘃𝗶𝗱 𝗞𝗼𝘃𝗮́𝗰𝘀, 11 ani, vioară
  • 𝗢𝗿𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗲𝗮-𝗖𝗶𝘂𝗰

Veress Csaba, concertmaestru

𝗖𝗘 𝗔𝗦𝗖𝗨𝗟𝗧𝗔̆𝗠?

 

  • 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗻𝗶𝗼 𝗩𝗶𝘃𝗮𝗹𝗱𝗶, Concert pentru două viori în la minor, op. 3, nr. 8,  RV. 522;
  • 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗻𝗶𝗼 𝗩𝗶𝘃𝗮𝗹𝗱𝗶, Concert pentru vioară nr. 4 în fa minor, op. 8, RV. 297, „Iarna”;
  • 𝗕𝗲́𝗹𝗮 𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼́𝗸, Zece piese pentru copii transcrise pentru orchestră de cameră de Leo Weiner;
  • 𝗭𝗼𝗹𝘁𝗮́𝗻 𝗞𝗼𝗱𝗮́𝗹𝘆, Rondo Magyar;
  • 𝗟𝗲𝗼́𝘀 𝗝𝗮𝗻𝗮́𝗰̌𝗲𝗸, Suita pentru orchestră de cameră.

𝗘𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗮 „𝗢𝗱𝗮𝗲 𝗰𝘂𝗺 𝗵𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗶𝘀”, 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗰𝘂 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂, 𝗰𝘂 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘁𝗻𝗶𝗰𝗲.

Accesul publicului la concert se face cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.