incendiu tichindeal

O locuință a fost distrusă de incendiu la Țichindeal. O familie cu șapte membrii a rămas fără casă chiar în prag de sărbători.

Casa unei familii din localitatea Țichindeal a fost distrusă de un incendiu în dimineața zilei de miercuri din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Stației Agnita precum și membrii SVSU Nocrich. incendiu tichindeal 1

„La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat la întreaga casă de aproximativ 80 mp. Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la limitarea și lichidarea incendiului fără ca acesta să se propage la o casă învecinată. În momentul producerii incendiului 4 copii și 3 adulți s-au autoevacuat”, a spus Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale pentru doi adulți (părinții copiilor) cu arsuri minore pe mâini și frunte precum și unui copil în vârstă de circa 16 ani cu arsuri minore pe mână. Toți au refuzat transportul la spital.

A ars casa în proporție de 90% precum și obiecte de mobilier.

incendiu 1 tichindeal

Măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor

Pompierii reamintesc sibienilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:

– Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
– Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
– Nu lăsați ușa sobei deschisă.
– Nu supraîncălziți soba.
– Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.
– Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.
– Stingeți focul pe timpul nopții.
– Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Comentariul meu

Lasă un răspuns