loterie

Loteria este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din toată lumea. Istoria sa este plină de legende și de povestiri foarte interesante, unele având legătură inclusiv cu susținerea bugetului de stat ori cu finanțarea unor edificii.

Regulamentul său este foarte simplu la bază, iar versiunile relativ noi, se deosebesc cel mai adesea prin format, prin periodicitatea evenimentelor, dar și prin premiile puse la dispoziție. În România ai posibilitatea să depui tichete la foarte multe loterii internaționale, așa cum este loto Danemarca, o versiune destul de interesantă, la care merită să-ți încerci norocul.

La fel ca Poker-ul, loteria este un joc de noroc care stă la baza mai multor creații cinematografice. Cel mai cunoscut film românesc în acest sens este “Două Lozuri”, lansat în 1957, care este realizat după schița lui Ion Luca Caragiale. Acesta are în rolurile principale actori extrem de cunoscuți, nu doar pentru vremea respectivă, ci și pentru zilele noastre, precum Grigore Vasiliu Birlic, Dorina Done, Marcel Anghelescu sau Alexandru Giugariu, dar nu numai.

Pe lângă acest titlu extrem de cunoscut, industria cinematografică hollywoodiană a venit și ea cu multe proiecte, încă din 1932 cu filmul If I Had a Million sau cu filmul Lady from Luisiana din 1941. Iată alte câteva exemple de filme pe care să le vizionezi cu drag, atunci când vrei să te relaxezi și să afli câteva povești cu și despre câștigurile la loterii.

  • 29th Street a apărut în anul 1991 și este bazat pe o poveste reală. Protagonistul, Frank Pesce este la rândul său unul dintre actorii din film, interpretându-și fratele mai mare. Acesta își spune povestea și despre cum toată viața norocul l-a urmărit, până în punctul în care a reușit să câștige prima loterie din New York. Deoarece se pare că a “preluat” norocul întregii familii, acesta va fi nevoit să decidă cum și dacă își va ajuta familia.
  • It Could Happen to You este o poveste care îmbină comedia cu drama și romantismul. Totul începe când protagonistul, interpretat de Nicolas Cage, îi oferă unei chelnerițe, în rolul său Bridget Fonda, un bilet de loterie, pe post de bacșiș. Odată cu tichetul, îi propune o înțelegere: dacă a câștigat, îi va da jumătate din premiu, dacă a pierdut, se va întoarce pentru a-i da bacșiș. Când află că biletul este câștigător, povestea celor doi începe să se schimbe.
  • Lucky Numbers a apărut în anul 2000 și este o poveste amuzantă, dar tragică, despre un om de afaceri, interpretat de John Travolta, care dintr-o mare celebritate ajunge să fie aproape evacuat din casă. Ca soluție, acesta va încerca să iasă din situație cu ajutorul iubitei sale, măsluind loteria unde aceasta lucrează. Cast-ul este completat de alți actori foarte cunoscuți, precum Lisa Kudrow, Tim Roth, Ed O’Neill și nu numai.

Fiecare poveste în parte are farmecul său, fie că povestea este veselă, fie că ea este tristă. Toate aceste titluri merită să fie văzute pentru poveste, dar și pentru interpretarea actorilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu