tigari

Noua Zeelandă va interzice fumatul pentru următoarele generații, astfel încât cei care au în prezent vârsta de 14 ani sau mai mică nu vor putea niciodată să cumpere legal tutun. Noua lege prevede că vârsta legală pentru fumat va crește în fiecare an, a anunțat ministrul asociat al sănătății, dr. Ayesha Verrall.

„Aceasta este o zi istorică pentru sănătatea poporului nostru. Vrem să ne asigurăm că tinerii nu se vor apuca de fumat, așa că vom transforma în infracțiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun noilor generații”, a declarat dr. Ayesha Verrall, scrie Digi24.

Alte măsuri pe care guvernul dorește să le implementeze pentru a reduce fumatul includ reducerea numărului de magazine autorizate care vând produse din tutun, scăderea nivelului de nicotină din produsele din tutun pentru a le face mai puțin dăunătoare și pentru a ajuta oamenii să renunțe, precum și interzicerea țigărilor cu filtru, deoarece unele persoane care fumează au o concepție greșită, crezând că filtrele atenuează impactul asupra sănătății, dar, din contră, cauzează la fel de mult rău, conform TheRomanianPost.ro.

„Fumatul ucide aproximativ 4.500 până la 5.000 de oameni în fiecare an în Noua Zeelandă – adică aproximativ 12 până la 13 decese în fiecare zi din cauza fumatului.”

„Trebuie să acționăm rapid și strategic pentru a aborda impactul dezastruos al produselor din tutun, astfel încât copiii, tinerii și generațiile noastre viitoare să fie protejate,” ea a adăugat.

Planul de acțiune notează că majoritatea măsurilor nu au fost testate în alt stat. Noua Zeelandă ar fi prima țară din lume care le va introduce.

Proiectul de lege va fi înaintat Parlamentului la jumătatea anului 2022 și, dacă va fi adoptat, ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Comentariul meu

Lasă un răspuns