eugen iordanescu foto

Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de Comerț Sibiu, cercetat pentru delapidare și trafic de influență, a scăpat de arestul preventiv, dar magistrații au impus o serie de restricții pe care dacă acesta le va încălca, va fi pus în arest la domiciliu. Cea mai dură pare a fi aceea că nu are voie să vorbească cu fiul său, acesta fiind și el suspect în același dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Iordănescu a contestat decizia dată vineri de Tribunalul Sibiu.

Miercuri, în urma descinderilor de la Camera de Comerț și în alte 12 locații din Sibiu, 34 de persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru audieri. Principatul vizat a fost Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu care este acuzat de delapidare și trafic de influență, iar printre suspecți se numără și fiul acestuia, Ștefan Iordănescu.

CITEȘTE ȘI: Perchezițiile de la Camera de Comerț – Iordănescu, suspectat că s-a folosit în scopuri personale de peste un milion lei din conturile CCIA Sibiu

Directorul Executiv al camerei de Comerț, a fost reținut preventiv miercuri seară, iar vineri a fost prezentat în fața instanței cu propunerea de reținere preventivă în arest pentru 30 de zile.

Tribunalul a respins însă propunerea și a decis ca Eugen Iordănescu să fie pus sub control judiciar pentru șaizeci de zile. ”Respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În temeiul art. 227 alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 4 lit. b Cpp, art. 211 Cpp, art. 215 Cpp şi art. 2151 Cpp ia faţă de inculpatul IORDĂNESCU EUGEN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: delapidare, în formă continuată, prev. și ped. de art.295 alin. 1 Cp, raportat la art. 308 alin.1 și 2 Cp, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cp; folosire a influenţei sau autorităţii sale de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. şi ped. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, republicată,dare de mită, prev. și ped. de art.290 alin. 1 Cp, cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000, și respectiv folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informa?ii ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art.12 alin. 1 lit. b din Legea nr. 78/2000, republicată, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cp, privind concursul real de infracțiuni, Măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de astăzi 10.12.2021 şi până la data de 07.02.2022 inclusiv”, se arată în minuta ședinței Tribunalului Sibiu.

VEZI AICI CE ACUZAȚII I SE ADUC LUI EUGEN IORDĂNESCU

Nu are voie să ia legătura cu fiul său și persoanele audiate

Magistrații au decis că Iordănescu nu are voie să părăsească municipiul Sibiu și de asemenea nu are voie să ia legătura cu fiul său, Iordănescu Ștefan, cel care are calitatea de suspect în cercetarea la care Eugen Iordănescu este acuzat de delapidare în formă continuată, precum și de trafic de influență.iordanescu 2

Mai mult acesta nu are voie să ia legătura cu nici una dintre cele 33 de persoane audiate, respectiv  cu martorii: D.I.-S., Z.R.-C., H.R.-A., P.A.I, S.M., D.L.-G., D.R., O.S.-I., O.I.-M., R.A.-I., Ţ.F., T.S.-C., T.D.-D., S.G., D.M., A.N., M.A.A., B.M.S., C.A.D., G.O., , B.A.; C.D., C.C.M., N.D.-I., O.Ş., I.T.-I., A.G.-A., T.-K.M.T.,T.I., V.D.I., L.B.-M., R.N.M.-O.

CITEȘTE ȘI: Trafic de influență la Aeroportul Sibiu – Iordănescu suspectat că a încercat să falsifice concursul pentru postul de director comercial

”În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a), d, e) Cpp impune inculpatului IORDĂNESCU EUGEN ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a municipiului Sibiu, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; – să nu se apropie, să nu ia legătura şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu: suspecţii I.Ş. A.M., martorii: D.I.-S., Z.R.-C., H.R.-A., P.A.I, S.M., D.L.-G., D.R., O.S.-I., O.I.-M., R.A.-I., Ţ.F., T.S.-C., T.D.-D., S.G., D.M., A.N., M.A.A., B.M.S., C.A.D., G.O., , B.A.; C.D., C.C.M., N.D.-I., O.Ş., I.T.-I., A.G.-A., T.-K.M.T.,T.I., V.D.I., L.B.-M., R.N.M.-O.”, se mai arată în minuta ședinței Tribunalului Sibiu.

VEZI AICI DETALII DESPRE ACUZAȚIILE ADUSE LUI EUGEN IORDĂNESCU

Interzis să intre în Camera de Comerț

Iordănescu nu are voie nici să meargă la serviciu și nu își mai poate îndeplini funcția de Director Executiv și asta pentru că nu are voie să intre în sediul Camerei de Comerț. Dacă încalcă și această prevedere, va fi pus în arest la domiciliu.camera de comert sibiu

”Să nu se deplaseze în incinta Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Sibiu şi să nu exercite funcţia de director general în cadrul acestei institu?ii. În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 Cpp supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia mun. Sibiu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 10.12.2021, ora 1445.”, se mai arată în minută.

Eugen Iordănescu a făcut contestație împotriva deciziei Tribunalului Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns