rauri umflate 1
Raul s-a umflat la Cârța

Un Cod portocaliu de inundații pe râuri a fost emis, duminică, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire pentru județul Sibiu, scrie Mediafax.ro.

 

Hidrologii anunță, pentru duminică până la ora 14.00, scurgeri scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Tărlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele, din județele Brașov și Covasna.

O avertizare Cod galben este în vigoare până la ora 12.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Nera – afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș-Severin.

Mai sunt în vigoare și alertele emise sâmbătă, respectiv Cod portocaliu pe râuri din județele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău și Covasna. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Vâlcea, Dâmboviţa şi Prahova, și Cod galben pe râuri din Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamţ.

Comentariul meu

Lasă un răspuns