122060833 gettyimages 925642848
Sursă foto: bbc.com

Albert Benaiges, fostul director al echipelor de juniori ale Barcelonei a fost acuzat că a abuzat sexual zeci de elevi la o şcoală publică unde a lucrat ca profesor de sport. Conform ziarul catalan ARA peste 60 de foşti elevi ai lui Benaiges l-au acuzat pe acesta de abuzat sexual. În ceea ce privec acuzațiile, niciunul dintre foştii jucători ai Barcelonei nu s-a alăturat acuzaţiilor, citează Mediafax.ro.

 

Fostul director al echipelor de juniori ale Barcelonei, Albert Benaiges, a fost acuzat că a abuzat sexual zeci de elevi de la o şcoală publică unde a lucrat în Barcelona, a relatat sâmbătă presa spaniolă.

Ziarul catalan ARA a relatat că peste 60 de foşti elevi ai lui Benaiges l-au acuzat pe acesta de abuzat sexual în timp ce era profesor de educaţie fizică la şcoala lor publică. ARA a precizat că Benaiges a negat orice acuzaţie.

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a vorbit sâmbătă, la scurt timp după ce autorităţile din nord-estul Spaniei au anunţat că au deschis o anchetă în legătură cu acuzaţiile. Hernandez a declarat că a fost „surprins” de veste.

„Nu am nicio informaţie că ar fi existat vreun fel de astfel de episoade, deşi asta nu înseamnă că nu s-au întâmplat”, a declarat Xavi la o conferinţă de presă, citat de publicaţia Aljazeera.

Benaiges, acum în vârstă de 71 de ani, a fost un membru cheie al academiei de formare a tinerilor de la Barcelona în perioada 1991-2011, acesta antrenând printe cei mai buni jucători ai clubului.

După o perioadă petrecută în străinătate, Benaiges s-a întors la Barcelona anul trecut, după revenirea lui Joan Laporta la preşedinţia clubului. El a demisionat săptămâna trecută, din motive personale.

Niciunul dintre foştii jucători ai Barcelonei nu s-a alăturat acuzaţiilor.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns