revelion petrecere

Sibieni sau turiști deopotrivă, pot petrece un revelion de neuitat la Sibiu. De neuitat va fi și nota de plată, pentru că cele mai exclusiviste localuri au pregătit meniurile pentru trecerea dintre ani, dar și prețurile care trebuie achitate. La fel și unitățile de cazare, iar facturile nu sunt deloc mici.

Meniuri și prețuri de lux

Cine alege să petreacă Revelionul 2022 la cel mai nou restaurant din Sibiu, Fain, va trebui să plătească un meniu de 900 de lei. Asta dacă alege să ocupe un loc la parterul sau la etajul al doilea al clădirii, pentru că cine optează pentru etajul întâi va plăti 800 de lei. Nici așa prețul nu este pentru oricine. Dar, dacă veți merge la Fain, veți gusta din cele mai alese preparate.masa revelion 75465000

Un alt loc exclusivist și cu prețuri pe măsură este Symphony by the Lake din Șelimbăr. Aici, meniul este ”transformat” în euro, adică 160 pentru o persoană. Dar, pe lângă meniul ales, și urechile petrecăreților vor fi încântate de Theo Rose și formația Donia Sax.

Arini, restaurantul de lângă Parcul Sub Arini oferă un meniu ceva mai ieftin. O persoană ar plăti aici pentru noaptea de Revelion 709 lei.

Cazarea, și ea de lux

Dacă însă la Sibiu vin turiști din alte părți ale țării, trebuie să găsească și cazare. Iar în perioada Revelionului nu este deloc ieftină.

Hotelul Împăratul Romanilor, unul din cele emblematice pentru oraș, oferă, pe un site de rezervări, două nopți de cazare (31 decembrie- 2 ianuarie), o cameră dublă, la prețul de 2.566 de lei. Dar, dacă cineva optează pentru pachetul complet, adică și petrecerea din noaptea dintre ani, plătește 3.803 lei pentru o cameră, două persoane.

La Hotel Ramada toate camerele sunt ocupate deja pentru perioada selectată- din 31 decembrie până în 2 ianuarie.

Dar, mai sunt locuri libere în câteva locații mai mici din oraș, dar la fel de cochete. De exemplu, la hotel Am Ring, cu vedere către Piața Mare, o cameră dublă este 2.000 de lei.

Revelion2019 102
FOTO: arhivă

 

Un apartament de pe Nicolae Bălcescu se închiriază pentru cele două nopți cu 2040 de lei, iar la Hermanns Hotel camera este disponibilă cu 2039 de lei, dar este și mic dejunul inclus.

Proprietarii apartamentelor în regim hotelier au stabilit prețurile în jurul sumei de 2.000 de lei pentru cele două nopți, pentru că și pentru Hegel Apartment sau Central Apartment, ambele în Orașul de Jos, se cere 2.020 și respectiv 2.050 de lei.

Dacă însă turiștii aleg să petreacă la o pensiune, majoritatea se închiriază în totalitate. De exemplu, pentru pensiunea Irina din Tilișca se cer 10.000 de lei pentru cele 4 camere și 3 nopți. Holiday Luxury Villa din Șelimbăr a redus prețul de la 5.800 de lei la 5.510 lei.

Așadar, pentru turiștii care aleg să de Revelion vină la Sibiu nu e chiar ieftin. Pe lângă petrecerea dintre ani și cazare, vor mai cheltui bani pe o masă în oraș și pe mici cumpărături, astfel că se va ajunge cu ușurință la un buget de 500 de euro de persoană. Asta dacă aleg condiții de lux, pentru că sunt restaurante în oraș care organizează petreceri la 250-300 de lei (Cotton Pub de exemplu), iar cazări se găsesc și cu 218 lei- la B13 Hostel sau cu 257 de lei la Hostelul PanGeea.

 

 

 

 

 

 

 

Join the Conversation

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      1. Bostan esti, un bostan ai deasupra gatului. Nu ma cunosti, vorbesti ca prostul, dar ma rog … de la o tastatura toti sunt viteji.