Adrian Bibu

Liderul consilierilor municipali liberali și administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook că FDGR și PNL au ajuns la un acord politic cu privire la înființarea ZMS. Bibu afirmă că săptămâna trecută grupul pe care îl conduce a inițiat un proiect de hotărâre cu privire la ZMS (aderarea Municipiului la asociația înființata de primarii din jurul Sibiului), dar că e mai puțin important dacă ZMS se va crea în acest fel sau în altul.

“Este esențial că avem un acord politic (deschis tuturor de altfel) pentru înființarea Zonei Metropolitane Sibiu… În urma discuției pe care am purtat-o alături de colegii mei Virgil Popa și Ovidiu Spătari cu doamna Astrid Fodor și cu domnul Zeno Pinter, liderul consilierilor FDGR, am convenit înființarea ZMS printr-un proiect în Consiliul Local. Cel mai probabil în luna februarie acest subiect se va afla pe ordinea de zi “ – spune Adrian Bibu.

Liderul liberal afirmă de asemenea, că susține înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Transport Metropolitan.

“Am afirmat acum câteva luni că înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Metropolitan (ADI-TM) este modalitatea prin care Municipiul Sibiu și comunitățile din jur pot rezolva o parte din marile probleme de mobilitate ale locuitorilor. De asemenea, am susținut  nu o dată că cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea întregii zone Sibiu este înființarea Zonei Metropolitane  Sibiu. Sunt două subiecte despre care spuneam că e de dorit să aibă un parcurs paralel și de aceea voi susține împreuna cu toți colegii mei din Grupul liberal înființarea ADI-TM. Vom vota proiectul de hotărâre propus pe ordinea de zi din aceasta lună a Consiliului Local Sibiu” – mai spune Adrian Bibu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns