trif noua baza salvamont2

Baza Salvamont din stațiunea Păltiniș – pentru construirea căreia, în calitate de ministru al Turismului, am asigurat finanțarea – este gata.

Deși nu are multe merite în realizarea proiectului, doamna Daniela Cîmpean, actualul președinte al Consiliului Județean, se pregătește de o inaugurare cu mare fast.

Adevărul este că proiectul a fost inițiat de fostul președinte al C.J. Sibiu, Martin Bottesch, și a rămas în așteptare timp de foarte mulți ani, deoarece Consiliul Județean nu a avut fonduri pentru realizarea investiției. În anul 2019, ca ministru al Turismului în guvernul PSD, am găsit soluția de finanțare a acestui proiect absolut necesar pentru Sibiu. Dat fiind faptul că Păltinișul este stațiune turistică, Ministerul Turismului a putut asigura 85% din valoarea investiției de bază, adică 2,3 milioane de lei.trif luca

În 28 august 2019, am semnat, în calitate de ministru al Turismului, cu reprezentantul Consiliului Județean Sibiu, vicepreședintele Marcel Luca, contractul de finanțare pentru proiectul de construcție a bazei Salvamont de la Păltiniș, proiect în valoare de aproape 3,6 milioane de lei. Doamna Cîmpean a refuzat să participe la parafarea contractului, delegându-i pe cei doi vicepreședinți, doamna Christine Manta-Klemens și domnul Marcel Luca.

Orgoliul n-o împiedică, însă, pe doamna Cîmpean să-și asume realizarea proiectului pe munca altora. Nu a pomenit niciodată, în ieșirile sale publice, despre inițiatorul proiectului – domnul Martin Bottesch – și nici despre sprijinul esențial acordat de Ministerul Turismului. Nu e de mirare, pentru că doamna Cîmpean asta știe să facă: să-și aroge merite pe care nu le are.

În altă ordine de idei, sunt încântat de condițiile pe care salvamontiștii sibieni le vor avea în noua bază de salvare din Păltiniș și sunt mulțumit că am putut contribui la realizarea acestui proiect esențial pentru dezvoltarea infrastructurii turistice locale.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

trif noua baza salvamont

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Domnule Trif dar cu promisiunea de crestere a pensiei cu 40% cum ramane? Ati facut atata caz pe acest subiect care de fapt a fost un balon de sapun.Cum va putem califica ca oameni cand una promiteti si alta faceti cand va vedeti cu pita si cutitul in mana .Eu va atribui titlul de papagal ,,mincinos „.